16.1 C
Cegléd
2023. október 4. szerda
spot_img

Felvidék felfedezése

Mindenki izgatottan várta az osztályunkban az utat, amikor március közepén a Határtalanul Programban Felvidékre látogattunk. Érdekes, kalandos kirándulásnak néztünk elébe.

A kirándulást megelőző hetekben rengeteget gyakoroltunk, próbáltunk az osztályunkkal a március 15-i műsorunk tökéletesítése érdekében. Végül a sok munka meghozta gyümölcsét, itthon az iskolánk tanulóinak, Kassán a Thália Színház színpadán az ott élő magyaroknak is bemutattuk, amely nagy sikert aratott. Elfáradva,a hosszú nap után elfoglaltuk szállásunkat Áj községben.

Másnap hóesésre ébredtünk, ami nagy örömet okozott mindnyájunknak. A nap túrázással telt. Áj (Háj) környékének természeti szépségeit vettük szemügyre. Patakokkal, vízesésekkel tarkított erdőben barangoltunk és közben hógolyóztunk is.

A következő napok folyamán megismertük Kassa nevezetességeit, ellátogattunk Medzevbe a Hámorhoz. Hihetetlen, ahogy a víz energiáját használják a fém megmunkálására.

Az öt napos kirándulás során felfedeztük Eperjes, Bárdfa és Selmecbánya látnivalóit. Voltunk a zólyomi várban és Füleken is megtekintettük a várat.  Alsósztregován a Madách kastélyban is jártunk és megismerkedtünk Madách írói munkásságával.

Fáradtan, viszont gazdag és színes élményekkel telve értünk haza, épségben. Köszönjük a velünk utazó tanároknak Balog Istvánné, Bogádiné Velkey Katalin, Huszár Zoltán, Juhász Zoltán fáradságát és szüleink támogatását.

Pataki Dániel 7.b

Előző cikk
Következő cikk

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Egymilliót csaltak ki egy 80 éves nőtől

Egymilliót csaltak ki „óvadékra” a 80 éves nőtől azzal,...

Nemzetközi konferencia – ceglédi előadóval

Az alföld: Petőfi 200 konferenciát szerveztek a Vajdaságban szeptember...

Fűrészláncok, melyek kimagasló tulajdonságokkal rendelkeznek

    Ahhoz, hogy a különböző kerti munkákat gyorsan, hatékonyan és...

Halálfejes lepke Cegléden

Különleges rovar pihent meg Cegléden az Alszegi úton, az...

Hamarosan elkészül a futókör

Folyamatos fejlesztések zajlanak az Újváros szívében, a Vörösmarty téren,...