28.2 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

Felvidék felfedezése

Mindenki izgatottan várta az osztályunkban az utat, amikor március közepén a Határtalanul Programban Felvidékre látogattunk. Érdekes, kalandos kirándulásnak néztünk elébe.

A kirándulást megelőző hetekben rengeteget gyakoroltunk, próbáltunk az osztályunkkal a március 15-i műsorunk tökéletesítése érdekében. Végül a sok munka meghozta gyümölcsét, itthon az iskolánk tanulóinak, Kassán a Thália Színház színpadán az ott élő magyaroknak is bemutattuk, amely nagy sikert aratott. Elfáradva,a hosszú nap után elfoglaltuk szállásunkat Áj községben.

Másnap hóesésre ébredtünk, ami nagy örömet okozott mindnyájunknak. A nap túrázással telt. Áj (Háj) környékének természeti szépségeit vettük szemügyre. Patakokkal, vízesésekkel tarkított erdőben barangoltunk és közben hógolyóztunk is.

A következő napok folyamán megismertük Kassa nevezetességeit, ellátogattunk Medzevbe a Hámorhoz. Hihetetlen, ahogy a víz energiáját használják a fém megmunkálására.

Az öt napos kirándulás során felfedeztük Eperjes, Bárdfa és Selmecbánya látnivalóit. Voltunk a zólyomi várban és Füleken is megtekintettük a várat.  Alsósztregován a Madách kastélyban is jártunk és megismerkedtünk Madách írói munkásságával.

Fáradtan, viszont gazdag és színes élményekkel telve értünk haza, épségben. Köszönjük a velünk utazó tanároknak Balog Istvánné, Bogádiné Velkey Katalin, Huszár Zoltán, Juhász Zoltán fáradságát és szüleink támogatását.

Pataki Dániel 7.b

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...

Kullancsveszély

Nyári időszak lévén sokkal többet vagyunk a szabadban: kirándulások,...

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...