16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Felvidék felfedezése

Mindenki izgatottan várta az osztályunkban az utat, amikor március közepén a Határtalanul Programban Felvidékre látogattunk. Érdekes, kalandos kirándulásnak néztünk elébe.

A kirándulást megelőző hetekben rengeteget gyakoroltunk, próbáltunk az osztályunkkal a március 15-i műsorunk tökéletesítése érdekében. Végül a sok munka meghozta gyümölcsét, itthon az iskolánk tanulóinak, Kassán a Thália Színház színpadán az ott élő magyaroknak is bemutattuk, amely nagy sikert aratott. Elfáradva,a hosszú nap után elfoglaltuk szállásunkat Áj községben.

Másnap hóesésre ébredtünk, ami nagy örömet okozott mindnyájunknak. A nap túrázással telt. Áj (Háj) környékének természeti szépségeit vettük szemügyre. Patakokkal, vízesésekkel tarkított erdőben barangoltunk és közben hógolyóztunk is.

A következő napok folyamán megismertük Kassa nevezetességeit, ellátogattunk Medzevbe a Hámorhoz. Hihetetlen, ahogy a víz energiáját használják a fém megmunkálására.

Az öt napos kirándulás során felfedeztük Eperjes, Bárdfa és Selmecbánya látnivalóit. Voltunk a zólyomi várban és Füleken is megtekintettük a várat.  Alsósztregován a Madách kastélyban is jártunk és megismerkedtünk Madách írói munkásságával.

Fáradtan, viszont gazdag és színes élményekkel telve értünk haza, épségben. Köszönjük a velünk utazó tanároknak Balog Istvánné, Bogádiné Velkey Katalin, Huszár Zoltán, Juhász Zoltán fáradságát és szüleink támogatását.

Pataki Dániel 7.b

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...