30.5 C
Cegléd
2023. szeptember 22. péntek
spot_img

Cegléden is forgatott film nyert díjat

Fliegauf Bence – részben Cegléden a termálfürdőben forgatott – Liliom ösvény című alkotásának ítélték oda a fődíjat, az Arany Olajfát az európai filmek fesztiválján, az olaszországi Leccében. A rendező személyesen vette át a rangos díjat, amelyről nemzetközi szakmai zsűri döntött Roberto Olla, az Európa Tanács koprodukciós alapja, az Eurimages ügyvezetőjének elnökletével. Fliegauf Bence új filmje, ami egy anya-fiú történet, a hazai mozikban május 19-től lesz műsoron.

2014-ben a film fürdőjeleneteinek ceglédi forgatásakor készítettünk interjút a rendezővel, aki akkor azt gondolta: „Az ember nem díjakért csinál filmet, de persze ha egyszer már kapott akkor belekerül egy körforgásba, elvárás lesz vele szemben a díj. – utalt az Ezüst Medve díjas Csak a szél című filmjére, amelyet szintén Cegléden egy tanyán forgatott. – A Liliom ösvény azonban nem olyan, amivel filmfesztiválokon nyerni lehet, ez egy intim, kis volumenű film.”

A rendező a film forgatókönyvét is Cegléden írta, mint mondta „beleszerettem a környékbe, nagyon szépek például a temetők”.

A szuggesztív vizuális világáról ismert rendező Liliom ösvény című filmje egy anyáról szól, aki kisfiával együtt, mesék segítségével néz szembe sötét emlékekkel teli múltjával. Rebeka a főszereplő édesanyja halálakor felkeresi rég nem látott apját, visszamegy gyerekkori lakhelyére. Belső utazásán vele tart kisfia, akit meséről meséről avat be saját régi emlékeibe, az anyának is, és gyerekének is a mágia, a mese, a valóság és a képzelet keveredése segít feldolgozni a múltat.

Korábbi interjúnk ITT olvasható.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Kávézás Ceglédért

Nagykövete lett Swimathon  adománygyűjtő kampánynak Kottes Anikó a FECSKE...

Ceglédi férfit keres a rendőrség

"Rendkívül szimpatikus arcú" ceglédi férfit keres lopás miatt a...

Mindennapi fényvédelmünk

  Tudtad, hogy a nap ultraviola, más néven UV-sugárzása igen...

Az épületek hőszigetelése elengedhetetlen

    A növekvő energiaárak és rezsiköltségek, illetve az otthonok komfortja...

Napi hírek egy helyen: ezt az oldalt elég követned a maximális tájékozottsághoz

    Bár már lecsengőben a klasszikus nyaralós szezon, de még...