28.2 C
Cegléd
2024. június 25. kedd
spot_img

A Pál utcai fiúk nyomában

Március 26-án a Szent Kereszt Katolikus Iskola 5.b osztálya egy rendhagyó kiránduláson vett részt. A kötelező olvasmányuk Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk című ifjúsági regénye. Miután órákon elemeztük a cselekményeket, megbeszéltük a szereplőket és helyszíneket- úgy döntöttem, mivel ezek ma is megtalálható utcákon vannak, szervezek egy kirándulást. Ezzel is szerettem volna közelebb hozni, megszerettetni velük jobban a művet.

A gyerekek nagyon lelkesen s örömmel fogadták és fantasztikus volt, hogy az osztályom minden tagja el tudott jönni.

A helyszínekre való felutazást – vonattal és metróval – nagyban segítette, hogy 6 szülő is csatlakozott a kis csapathoz. Így a 23 főt 3-4 fős csapatokban kijelöltem a szülők felügyeletével. Öt megállónk volt feladatokkal, amelyek a történethez, a helyszínekhez kapcsolódtak. A táblákon lévő szövegeket, a feladatlapon ki kellett egészíteni vagy kérdésekre válaszolni.

Első megállónk Molnár Ferenc szülőháza volt a József körúton. Ezután elsétáltunk a Lónyai utcába, ahol a regény szereplőinek iskolája volt. Készítettem előző este az osztálynak törökmézet, hogy átélhessék a helyszínen az ízt, meglepetésemre nagyon ízlett nekik, majd diákabrakot kínáltam nekik – kellett is az energia a további sétához. Majd a Pál utca és Mária utcasarokra sétáltunk. A regény végén is elhangzik, hogy a grund helyére házat építenek ezt is megnéztük. A szereplők útját végigkövettük a Füvészkertig, ahol megtalálható a szobor csoport, a regény szereplőivel, a Köztelek utcán, amit 2007-ben Szanyi Péter készített. Majd a Füvészkert következett, ahol az üvegházba is betekintettünk. Természetesen számos kép készült és a fárasztó séta ellenére számos élménnyel lettek gazdagabbak és remélem maradandó élmény lesz számukra.

Ezúton szeretném megköszönni az osztályomnak, hogy mindenki eljött, köszönöm a szülőknek, hogy lehetővé tették és köszönöm azoknak a szülőknek, akik velünk tartottak és segítettek. Hálás köszönet.

Frankné Czinege Beáta

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Testépítés felsőfokon

Európa bajnok és Abszolút Európa bajnok lett május végén...

Nyáresti melódiák

Ezen a címen ad otthont egy különleges hangversenynek a...

Kullancsveszély

Nyári időszak lévén sokkal többet vagyunk a szabadban: kirándulások,...

Visszatért Peller Károly zaklatója: a feleségének adja ki magát

Peller Károlyt közel 10 éve üldözi zaklatója, K. Hajnalka....

Kick-boksz sikersorozat

Június 14-én Bogdán Vencel a 29. Budapesti kick-box világkupán...