24.9 C
Cegléd
2024. május 28. kedd
spot_img

Kerékpár lovagok Dáma futama

A résztvevők két futamban kerekezhetik végig a túra útvonalát, amihez bármelyik korosztály csatlakozhat.  A 15 km-es futam útvonala: Cegléd, Kossuth tér – Pesti út – Összekötő út – Budai úti kerékpárút – Termálfürdő Kalandpark. A 48 km-es un. Mikebudai futam útvonala: Cegléd, Kossuth tér – Csemő – Mikebuda – Albertirsa – Ceglédbercel – Budai út – Termálfürdő Kalandpark. A célban változatos program várja a résztvevőket a Kalandparkban és környékén. A résztvevők kedvezményesen vehetik igénybe az ottani szolgáltatásokat, a 48 km-es futam célba érkezői között egy darab cruiser kerékpárt sorsolnak ki. Ennek szabályait a rajtnál ismerik meg a résztvevők.

A családi kerékpártúra egyik célja a tagtoborzás is, melynek hatását bizakodással várják a sárga mezesek.  Mint közismert a kerékpár versenyek világában, ők az elsők…

A szervezők elmondták, hogy a hagyományosan alföldi jellegű „bicikli” használatot szeretnék, ha az egészséges életmód fenntartásának részévé tudnák tenni és azt tudatosítani, persze nyeregben és a feltételek fokozatos megteremtésével az illetékesek részéről. Ennek a jelei a kerékpárutak tervezett megépítésével részben már megoldódni látszanak, Cegléd, Nagykőrös és Csemő térségében.

Ami pedig a közeljövőt illeti, július elsején a Tour de Hongrie Profi országúti körverseny Ceglédet is érinti, ami kiemelt nemzetközi viadal a versenynaptárban. Ennek „körítéseként” gazdag kiegészítő programokra készül a város, benne az „Első Sor SE” színes betétprogramjaival és nem utolsósorban mozgósító erejével.

Magyar László

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img
spot_img

Friss híreink

Zsonglőr siker

Május 25-én Túri Ádám EZÜST díjas artista lett a...

Birkózó sikerek

Múlt héten a görögországi Loutrakiban rendezték az U15-ös Európa-bajnokságot...

Milliókkal húzta le idős áldozatát

A Ceglédi Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben,...

2024 végre az ingatlanpiac éve lesz?

    A gazdasági válság hatásai még mindig erősen érezhetőek egyes...

Mit kell tudni a falusi CSOK-ról?

    A különböző állami támogatások, kedvezményes hitelek népszerűsége az elmúlt...