9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Lopások a mezőgazdaságban

Tisztelt Ceglédi Panoráma Szerkesztősége! A Ceglédi Hírmondó hasábjain panaszkodik Klément György kertészmérnök, növényorvos, hegybíró, önkormányzati képviselő, hogy a saját szőlőjében kiástak, elloptak 80 tőke szőlőt. Ez nem kis időt vesz igénybe, ezért véleményem szerint ezt a panaszt nem az újságnak kell elmondani, hanem a mezőőri szolgálatnak, amely ez esetben nem állt a helyzet magaslatán, hiszen annyi idő alatt észre kellett volna venni. 
Amikor létrehozták a mezőőri szolgálatot – amiért fizetünk is rendesen – a fő indok az volt, hogy majd a szolgálat megakadályozza az ilyen jellegű eltulajdonításokat. Mint látható, nem teszik, pedig létezik, mert nem egyszer láttam a feliratos autót a Széchenyi úton közlekedni, igaz ugyan,  hogy ott nincs szőlőültetvény. 
Egy másik járulékfizető
 
Lapunk megkereste az olvasói levéllel Bónácz Rudolf szolgálatvezetőt, aki az alábbi választ adta: “A mezőőrök által őrzött terület Cegléd város közigazgatási területén lévő termőföldekből a szántó, rét, legelő, szőlő, gyümölcsös, erdő- és fásított terület művelési ágba sorolt kül- és belterületi földrészletekre terjed ki, melyeknek nagysága meghaladja a 25.000 hektárt. Ebből, valamint a 6 fős létszámból adódóan a mezőőrök nem tudnak mindenhol jelen lenni. Általában egyszerre két mezőőr, illetve egy mezőőr és egy polgárőr, valamint egy mezőőr és egy rendőr lát el közös szolgálatot, a rendelkezésre álló egy darab mezőőri gépjárművel. Mivel Cegléd külterülete nem egybefüggő terület, ezért a mezőőröknek keresztül kell haladni a belvároson, hogy eljussanak a város egyik pontjából a másikba, továbbá a közös szolgálat ellátás miatt a rendőrséget is meg kell közelítenie a mezőőrnek.”

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...