6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Ingyen ebéd gyerekeknek

A másik feltétel, hogy a kedvezmény megállapítása mellett a gyermek hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete is fennálljon. Ezek az alábbiak lehetnek:

  • Szülők alacsony iskolai végzettsége- legfeljebb alapfokú
  • Szülő alacsony foglalkoztatottsága- aktív korúak ellátására jogosult, vagy 16 hónapon belül legalább 12 hónapig álláskeresőként nyilvántartott személy
  • Gyermeknek elégtelen a lakókörnyezete (környezettanulmány).

A szünidei gyermekétkeztetést a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott őszi, téli és tavaszi tanítási szünet, valamint az ezen időtartamra eső, a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatti munkanapokon, valamint a nyári tanítási szünet időtartama alatt legalább 43 munkanapon, valamint az ezen időtartamra eső, a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatti munkanapokon a települési önkormányzat szervezi meg.

A nyári tanítási szünet időtartama alatti gyermekétkeztetéssel kapcsolatosan a települési önkormányzat jegyzője azon szülőket, törvényes képviselőket, akiknek gyermekei rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek és hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetűek, és jogosultságuk 2016. május 01. napján fennáll, írásban fogja tájékoztatni május 15. napjáig az igénybevétel módjáról, időtartamáról és helyszínéről.

Az írásbeli tájékoztatás mellé kézhez kapják a – gyermekek számának megfelelő – jelentkezéshez szükséges nyilatkozatot, melyet kitöltve kell a Szociális Csoporthoz visszajutatni 2016. június 01. napjáig.

A nyári étkezésről azoknak is kell újra nyilatkozniuk, akik a tavaszi szünet előtt már megtették, tekintettel arra, hogy a szülőnek nyilatkoznia kell arról is, hogy a négy kijelölt intézmény közül, melyikben fog étkezni gyermeke.

A szülő, törvényes képviselő azon gyermekei részére, akikre kérte a nyári étkezést, névre szóló étkezési kártyát állítunk ki, melyet értesítést követően a Szociális Csoportnál lehet átvenni.

A nyilatkozat kitöltésében és benyújtásában segítséget kérhet a Szociális Csoportnál, és a Családsegítő Szolgálatnál is. (Pesti u. 7.) A tájékoztató címzettjeiről a család-és gyermekjóléti szolgálat is értesítést kap.

A jogosult a szünidei gyermekétkeztetést az önkormányzat által meghatározott valamennyi munkanapon igénybe veheti, azonban a nyilatkozaton lehetőség van meghatározott időtartamon belül csak bizonyos napokra igénybe venni az étkezést. 

A benyújtott nyilatkozatokat a jegyző a szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt megvizsgálja és ha azt állapítja meg, hogy a gyermek nem jogosult, arról írásban értesíti a szülőt, törvényes képviselőt.

Fontos, hogy a gyermek hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzete a szünidei gyermekétkeztetés megkezdését megelőző 30. napon fennálljon.

A szülő, törvényes képviselő a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény ismételt megállapítását a korábbi jogosultság időtartama alatt, annak megszűnését megelőző három hónapban is benyújthatja, így biztosíthatja, hogy a kedvezményre való jogosultsága folyamatos legyen.

A nyári szünet időtartama alatt, a gyermekek a Várkonyi István Általános Iskola Örkényi Úti Tagiskolájában, a Ceglédi SZC Bem József Műszaki Szakközépiskola és Szakiskolában, az Ady Endre utcai Óvoda Malom téri Tagóvodájában, és a Táncsics Mihály Általános iskola Budai úti Tagiskolájában étkezhetnek.

Fontos, hogy az ebéd elfogyasztása helyben történik, és a szülőnek, törvényes képviselőnek – úgy, mint év közben – az intézménynél jeleznie szükséges, ha gyermeke betegség vagy más egyéb okból nem veszi igénybe az étkezést, és azt, hogy mikor veszi igénybe újból az étkezést.

Utolsó tanítási nap: 2016. június 15. szerda

Dr. Diósgyőri Gitta jegyző

A kép illusztráció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...