6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Sajtótájékoztató a költségvetésről

Az Országgyűlés megkezdte a 2017-es költségvetésről szóló törvényjavaslat vitáját. Földi László, Cegléd, Nagykőrös, Abony és környéke KDNP-s országgyűlési képviselője a témáról tartott május 13-ai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a jövő évi büdzsé az adócsökkentés és az otthonteremtés költségvetése lesz.

– Nem emelkedik a személyi jövedelemadó, nő viszont a kétgyermekesek családi adókedvezménye. Kézzel fogható anyagi segítséget nyújtunk az első házasoknak, a családi otthonteremtési kedvezmény pedig történelmi lépés a polgári középosztály által uralt berendezkedés felé. Csökken a legfontosabb élelmiszerek és az éttermi szolgáltatások áfája. Több pénzt kap az egészségügy, az oktatás, a kultúra és a szociális terület. Folytatódik a munkahelyvédelmi akció és minden elindított életpályaprogram. A nemzeti kormány a jövő évi költségvetéssel megvédi a nyugdíjak értékét, és megvédi az ország határait is. A foglalkoztatottság nő, a gazdasági növekedés az uniós átlag kétszerese, a munkanélküliség, a költségvetési hiány, az államadósság, az alapkamat, az infláció pedig 2010 óta folyamatosan csökken.  – ismertette a kormánypárti politikus.

Földi László kiemelte, hogy a jövő évi költségvetés nem hitelből valósul meg, az ország nem adósodik el miatta. „A kormány felelős szigorú és következetes politikájának, valamint az dolgozó, adófizető emberek tiszteletre méltó erőfeszítésének köszönhetően a bevételek és a kiadások egyensúlyban vannak.” – fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. 

Fotó: Kisfaludi István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...