6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Jutalomzenélés a Budapesti Music Centerben

A VIII. Pest Megyei Kamarazenei Versenyen Rozsnyay Márk (tanára: Banai Szilárd) és Faller Orsolya (tanára: P. Szabó Zoltánné) növendékeink Kiemelt Nívódíjat kaptak és produkciójuk annyira tetszett a szakmai zsűri egyik tagjának, Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművésznek, hogy Pünkösd vasárnapjára meghívta tanítványainkat szerepelni a Budapesti Music Centerbe.
A koncert azt a különleges fantáziacímet viselte: ”Népdalon innen, nótán túl…” A nevében is utalt arra, hogy a komolyzene és népzene kapcsolatáról szól a hangverseny.
A konferálást és a darabokat összekötő előadást Eckhardt Gábor zongoraművész mondta el, megfűszerezve azt különböző zenetörténeti érdekességekkel és saját humorával. 
A hangverseny szereplői többnyire a Zeneművészeti Egyetem előkészítő iskolájába járó fiatalok voltak (különleges fiatal tehetséggondozó tagozata az Akadémiának), de verseny győztes növendékek is szerepeltek.
Rozsnyay Márk és Faller Orsolya kamaraduójukkal utolsó műsorszámként léptek színpadra. Hajdú Mihály: Magyar pásztordalok című művét adták elő. Mint ahogy megszoktuk tőlük most is Kiemelt Nívódíjasokhoz méltóan, magabiztosan és muzikálisan játszottak. 
Gratulálunk nekik a szép fellépésükhöz!
P. Szabó Zoltánné igazgató

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...