16.7 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Madárodú mintakert, férfinap és fórum

A Városvédő és Szépítő Egyesület májusban több rendezvényt is szervezett. Cegléd talán legaktívabb civil szervezete nemcsak a város épített környezete védelmét tartja fontosnak, de a természeti környezetet szépítését is. Május 8-án madárodú mintakertet avattak a Gubody parkban.
A Vámosi Márton vezette Ifjúsági tagozat önkormányzati pályázati támogatásból madárodúkat készített, és elhatározták mintakert létrehozását. – számolt be lapunknak Kocsis István egyesületi elnök. – A Duna-Ipoly Nemzeti Park szakembereivel és a városi főkertésszel konzultálva a Gubody parki játszótér mellett ismertetőtáblát, a fákra odúkat helyeztek ki.
Május 20-án Takáts László polgármester és Szebeni Dávid a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője a Szabadság tér rendezése kapcsán fórumra hívta az egyesület elnökségét és tagjait.
Abból indultunk ki, hogy az utóbbi időben bekövetkezett pozitív változások ellenére, városunk belterületének szépítése, fejlesztése önmagához mérten, de más településekhez viszonyítva is elmaradt. – számolt be a találkozóról az elnök. – A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a város három – Szabadság, Kossuth és Eötvös – központi terét szerves kölcsönhatásban kell vizsgálni és fejleszteni. A fórum létrejötte mellett a találkozó nagy pozitívuma volt a türelmes, egymás véleményét kölcsönösen tiszteletben tartó légkör.
Ugyanezen a napon Ivó nap alkalmából az egyesület hölgy tagjai első ízben köszöntötték a férfiakat a szervezet irodájában, mintegy viszonzásul a több éve hagyománnyá vált nőnapi köszöntésre. A jó hangulatú rendezvényre süteményeket sütöttek, ajándékba könyvjelzőt készítettek. Citeramuzsika és terített asztal mellett közösen Cegléd környéki dalokat énekeltek. 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...