6.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Madárodú mintakert, férfinap és fórum

A Városvédő és Szépítő Egyesület májusban több rendezvényt is szervezett. Cegléd talán legaktívabb civil szervezete nemcsak a város épített környezete védelmét tartja fontosnak, de a természeti környezetet szépítését is. Május 8-án madárodú mintakertet avattak a Gubody parkban.
A Vámosi Márton vezette Ifjúsági tagozat önkormányzati pályázati támogatásból madárodúkat készített, és elhatározták mintakert létrehozását. – számolt be lapunknak Kocsis István egyesületi elnök. – A Duna-Ipoly Nemzeti Park szakembereivel és a városi főkertésszel konzultálva a Gubody parki játszótér mellett ismertetőtáblát, a fákra odúkat helyeztek ki.
Május 20-án Takáts László polgármester és Szebeni Dávid a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője a Szabadság tér rendezése kapcsán fórumra hívta az egyesület elnökségét és tagjait.
Abból indultunk ki, hogy az utóbbi időben bekövetkezett pozitív változások ellenére, városunk belterületének szépítése, fejlesztése önmagához mérten, de más településekhez viszonyítva is elmaradt. – számolt be a találkozóról az elnök. – A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a város három – Szabadság, Kossuth és Eötvös – központi terét szerves kölcsönhatásban kell vizsgálni és fejleszteni. A fórum létrejötte mellett a találkozó nagy pozitívuma volt a türelmes, egymás véleményét kölcsönösen tiszteletben tartó légkör.
Ugyanezen a napon Ivó nap alkalmából az egyesület hölgy tagjai első ízben köszöntötték a férfiakat a szervezet irodájában, mintegy viszonzásul a több éve hagyománnyá vált nőnapi köszöntésre. A jó hangulatú rendezvényre süteményeket sütöttek, ajándékba könyvjelzőt készítettek. Citeramuzsika és terített asztal mellett közösen Cegléd környéki dalokat énekeltek. 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...