9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Kazári Laskafesztivál

Idén május 28-án már IX. alkalommal rendezték meg az országos hírű laskafesztivált, a Nógrád megyei alig ezer fős Kazáron. Összesen hetven csapat indult, amelyeknek – némi nevezési díj ellenében – gázpalackot, tűzhelyet, egységesen kulturáltan kialakított főzőpontokat, és helyileg nyomtatott, egyforma feliratokat biztosítottak.

A Ceglédi Ipartestület, Kisméhecske kifőzde, és a Városvédő Egyesület összefogva, közös csapattal nevezett a fesztiválra, amelyre csoportos látogatást is szerveztek. Igazi majálisi kavalkáddal találkoztak.

A szépen sorban elhelyezett főzőhelyek, kézműves árusok között fel-alá hullámzó tarka tömeg, a levegőben műrepülő figurákat bemutató modellek és repkedő dron fogadta Őket.

A központi színpadon a környező települések felnőtt és gyermek csoportjai folyamatos műsort adtak. Ez mellett a csöppnyi falu még sok érdekes látnivalót kínált. A tájház, gyufacímke, csipke, vasaló, maci és baba múzeumok mellett, különleges riolittufa képződményeket is meg lehetett tekinteni.

Kazáron laskának nevezik a tűzhely csupasz platniján sütött krumplis tésztát, amelyet kínálnak natúron, vagy túró és finom lekvár ízesítéssel. Kóstolni lehetett még, az általunk is ismert tócsnit, különféle fűszerekkel elkészítve.

A ceglédiek közösen készítették elő a csülkös öreglebbencset, amellyel tisztességesen helytálltak a kiélezett versenyben.

A kazári polgármestert és a falut képviselő csapatot meghívták a ceglédi laskafesztiválra, amelyet tisztelettel, örömmel elfogadtak.

Kocsis István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...