18.8 C
Cegléd
2024. április 12. péntek
spot_img

Kosárpálya és sportcsarnok épül

Gumiborítású kosárpálya készül a Várkonyi iskola Rákóczi úti épületének udvarán. A Gál József Sportcsarnok felújításával párhuzamosan épülő kosárlabda sportcsarnok helyszínéről pedig még egyeztetés folyik a CEKK és a Református iskola között.
– A nemzetközi mérkőzések rendezésére is alkalmas mobil gumiborítású pályát és két kosárlabdapalánkot a Magyar Kosárlabda Szövetség adja az NB 1-ben szereplő csapatoknak. – tájékoztatott Filipowicz Krysztof, a Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Klub vezetője. – Egyelőre nekünk nincs hova tenni a szövetség ajándékát, így arra gondoltunk, hogy a Várkonyi iskolánál lévő pálya – amit sokan használnak a város fiataljai közül is szabadidősportra – ideális lenne helyszínnek. Az öt millió forint értékű pálya telepítéséhez csak azt kértük az iskolától és a fenntartó önkormányzattól, hogy a terepet készítsék elő, szintezést, vízelvezetést oldják meg. Ezután néhány héten belül rákerülhet a borítás és telepítésre a palánkok.
– A terepszemle már megtörtént a szövetség részéről, akik a területet – néhány javítással – megfelelőnek találták – mondta el Bögös István az iskola igazgatója, majd hozzátette: a tervek szerint a pályát bekamerázzák és világítását is megoldják majd. 
Az új pályát az iskolások és  – ésszerű szabályok között – a lakosság is használhatja majd. A ceglédi kosarasok utánpótláskorú játékosai pedig nemcsak a Várkonyi iskolánál lévő pályán, de a jövő év június 30-ig átadásra kerülő új kosárlabda sportcsarnokban is otthonra találhatnak majd. – Mi nem tudnánk kihasználni a csarnokot teljes egészében, így a Református Általános Iskolával zajlanak tárgyalások. – tette hozzá Filipowicz Krysztof.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...