12.1 C
Cegléd
2024. május 19. vasárnap
spot_img

Kosárpálya és sportcsarnok épül

Gumiborítású kosárpálya készül a Várkonyi iskola Rákóczi úti épületének udvarán. A Gál József Sportcsarnok felújításával párhuzamosan épülő kosárlabda sportcsarnok helyszínéről pedig még egyeztetés folyik a CEKK és a Református iskola között.
– A nemzetközi mérkőzések rendezésére is alkalmas mobil gumiborítású pályát és két kosárlabdapalánkot a Magyar Kosárlabda Szövetség adja az NB 1-ben szereplő csapatoknak. – tájékoztatott Filipowicz Krysztof, a Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Klub vezetője. – Egyelőre nekünk nincs hova tenni a szövetség ajándékát, így arra gondoltunk, hogy a Várkonyi iskolánál lévő pálya – amit sokan használnak a város fiataljai közül is szabadidősportra – ideális lenne helyszínnek. Az öt millió forint értékű pálya telepítéséhez csak azt kértük az iskolától és a fenntartó önkormányzattól, hogy a terepet készítsék elő, szintezést, vízelvezetést oldják meg. Ezután néhány héten belül rákerülhet a borítás és telepítésre a palánkok.
– A terepszemle már megtörtént a szövetség részéről, akik a területet – néhány javítással – megfelelőnek találták – mondta el Bögös István az iskola igazgatója, majd hozzátette: a tervek szerint a pályát bekamerázzák és világítását is megoldják majd. 
Az új pályát az iskolások és  – ésszerű szabályok között – a lakosság is használhatja majd. A ceglédi kosarasok utánpótláskorú játékosai pedig nemcsak a Várkonyi iskolánál lévő pályán, de a jövő év június 30-ig átadásra kerülő új kosárlabda sportcsarnokban is otthonra találhatnak majd. – Mi nem tudnánk kihasználni a csarnokot teljes egészében, így a Református Általános Iskolával zajlanak tárgyalások. – tette hozzá Filipowicz Krysztof.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Magyar Péter Cegléden

Május 18-án a piac előtt a Kossuth térre várta...

Számos extra utólag is beszerelhető egy autóba

    Sokan ragaszkodnak régi, jól bevált autójukhoz. Lehet, hogy csak...

Növeljük az állóképességünket étrend-kiegészítővel!

    Az, hogy mekkora teljesítményre vagyunk képesek egy adott intervallumban,...

Allergiás a kutyád? Ezekből a jelekből ismerheted fel!

    Az allergia a szervezet túlzott mértékű reakciója bizonyos anyagokkal,...

Egy központi elem a nappaliban: a dohányzóasztal

  Lábtartó, italtartó, íróasztal vagy éppen egy műalkotás. A dohányzóasztal...