9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Országos kötöttfogású bajnokság

Az Újpesti TE Birkózó Szakosztálya rendezte a 2016. évi diák II-es kötöttfogású országos bajnokságot az UTE jégcsarnokában. A megmérettetésre 60 szakosztály 230 versenyzője mérlegelt be, köztük a Ceglédi VSe TS Integral 12 versenyzőjével. A ceglédiek ezen a napon két érmet és egy ötödik helyet gyűjtöttek be. A 35 kg-ban versenyző Mizsei Ádám négy győztes mérkőzéssel jutott a súlycsoportja döntőjébe, ahol már nem bírt a diósgyőri ellenfelével és így végül a második helyen végzett. A másik ceglédi érmet a 63 kg-ban induló Ujszászi Csaba szerezte, aki győzelemmel kezdett az első fordulóban. A második fordulóban sajnos pontozásos vereséget szenvedett, de a vigaszágon folytathatta. Itt két tus győzelmet követően már az éremért küzdhetett ahol szintén tus győzelmet aratva szerezte meg a súlycsoportja bronzérmét. Józsa Attila négy győzelmet és két vereséget követően a 29 kg ötödik helyén végzett.

Eredmények:

29 kg  5.  Józsa Attila

35 kg  2.  Mizsei Ádám

63 kg  3.  Ujszászi Szabolcs

Az elmúlt évhez hasonlóan, a Magyar Birkózó Szövetség kiváló nemzetközi kapcsolatainak köszönhetően idén is meghívást kapott Magyarország az Egyesült Államokba a “Junior greco world-duals” elnevezésű utánpótlás kötöttfogású nemzetközi csapat- és egyéni versenyre május 18-28-ig. A Concordban megrendezett versenyre a Ceglédi VSE TS Integral két versenyzője Kecskeméti Krisztián és Kecskeméti Ferenc is elutazott. Krisztián az 52,5 kg-ban, Feri az 59 kg-ban lépett szőnyegre.

A rangos viadal csapattalálkozókkal kezdődött meg, ahol a magyarok öt győztes és egy vesztes mérkőzés után a verseny második helyén álltak, ám ekkor következett az egyéni verseny és annak az eredményeit is beleszámították a végeredménybe. A ceglédieken nem múlt a csapat sikere mivel a csapat találkozok során mind a hat mérkőzésüket megnyerték mind a ketten. A folytatásban az egyéni versenyen Krisztián szintén megnyerte minden mérkőzését és így az első helyen végzett. Feri a két győzelmet követően a döntőben a hazaiak versenyzőjétől 8:5 arányú pontozásos vereséget szenvedett úgy, hogy több akciójára nem kapott pontot. Sőt tusolta is az ellenfelét egy alkalommal, de a bírók lefújták és fel állították őket. Így végül az egyéni verseny második helyén végzett.

A magyarok végül Skandinávia mögött az ezüstérmet vehették át a csapatversenyben. A csapat a versenyt követően egyhetes edzőtáborozáson vett részt az USA-ban.

Pap Ferenc

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...