6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Boxerrel vertek meg egy kalauzt

Vasútőrökkel, rendőrökkel, kamerákkal fokozzák a kalauzok biztonságát a vonatokon – közölte a MÁV azt követően, hogy a ceglédi vonaton tegnap valaki boxerrel verte meg a jegyvizsgálót.

Szerda délelőtt a Budapestről Ceglédre tartó vonaton egy utas boxerrel támadt a MÁV-Start jegyvizsgálójára, aki a sérülései következtében a munkáját sem tudta folytatni – közölte a vasúttársaság.

A MÁV-Start azt írta, mélyen elítéli a munkavállalóit ért támadásokat, és mindent megtesz a jegyvizsgálók, fedélzeti jegyellenőrök emberi méltóságának védelme és biztonságának garantálása érdekében. A cél szerintük az, hogy egyetlen ilyen eset se maradhasson jogkövetkezmény nélkül, ehhez azonban szükséges, hogy az érintettek feljelentést tegyenek vagy legalább jelezzék az atrocitást – írja a hvg.hu.

Felidézték, hogy számos rendőrségi és polgárőrségi megállapodást kötöttek, biztonsági személyzetet, vasútőri kíséretet rendeltek meg és biztonságtechnikai beruházásokat valósítottak meg. Az utasok és a fedélzeti személyzet biztonságának növelése érdekében a cég évente közel 80 ezer vonatot kísértet biztonsági, vasútőr személyzettel, a rendőrség pedig nagyságrendileg 8-8,5 ezer vonaton van jelen.

Idén május végéig 14, tavaly összesen 68, egy évvel korábban 52, míg 2013-ban 60, többségében személyi sérüléssel nem járó esetet jelentettek – tette hozzá a MÁV-Start. Leggyakrabban az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók lépnek fel fenyegetően a jegyvizsgálókkal szemben.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...