18.3 C
Cegléd
2024. július 27. szombat
spot_img

Hömpölyög a víz az „úri negyedben”

Nemcsak a város alacsonyabban fekvő pontjain okoz problémát a kiadós eső, de évek óta problémás a „gazdag” vagy „úri negyednek” nevezett kertvárosban is néhány utcán a csapadékvízelvezetés. Erről írt panaszos levelet két utca lakói nevében egy olvasónk. „A nyilvánosság és az Önök segítségét szeretnénk kérni a Cegléden csak  “úri negyedként” titulált városrészből, nevezetesen a Citera és a Görbe utcából.

Évek-évtizedek  óta nagy problémát jelent az itt lakóknak az esős időszakokban a csapadékvíz elvezetése (már ha létezne ilyen), mivel a Citera utcában nemes egyszerűséggel, ha leesik egy kiadós zápor, akkor a magasan fekvő részekről a földút közepén(szilárd burkolat hiányában) a Görbe utca irányába hömpölyög le a víz. Nem kímélve a gyalogosjárdákat sem, az itt lakók nagy örömére, mivel ilyenkor az ingatlanokba csak alapos „lábmosás” után lehet hazatérni.

Az idén tavasszal a földút karbantartása is elmaradt (földgyalulás) a két érintett utca találkozásánál a lakók az ott megjelenő “tónak” már nevet is adtak.

Nem vagyok hozzáértő ember, de biztos vagyok benne, hogy erre is megvannak a különböző előírások egy adott város infrastruktúrájában, hogy milyennek is kellene lenni egy lakóövezetnek, – gondolok itt az út minőségére és a csapadékvíz elvezetésére, – mivel az ide érkező embereknek sokszor az a benyomása, hogy a Citera utca megrekedt a 70-es évek derekán.

A másik lehetőség az önkormányzat részéről, hogy mint a térség egyik utolsó földes utcájában egyfajta skanzent kíván kialakítani “Öregszőlő” filing néven…

A múlt évben próbáltak a Görbe utcában az árokkal valamit kezdeni, de az a víz elvezetése hiányában csak a szúnyogok fészkelőhelyeként szolgált (hetekig állt benne a víz), valamint miután megtelt nyakig, onnan az érintett ingatlanok udvarára a járdán keresztül folyt be a víz. Számtalan alkalommal kaptunk már ígéretet minden irányból, de ezekkel már tele van a padlás…

Tisztelettel O. Zoltán”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Irány Párizs, az Olimpia!

A visszaszámlálás izgalmaí után az olimpiai játékok versenynapjai jelentik...

“Horrordíszlet” a ceglédi kórházban

A Telex oldalán hozták ismét hírbe a ceglédi kórházat:...

Búcsúzik Nagy Károly

Búcsúzik a CKKSE-től Nagy Károly - számolt be a...

Ikarus találkozó

Július 20-án, szombaton rendezték meg a III. Ikarus Pikniket...

Ceglédi zsonglőr a Manézs Talent Fesztiválon

Újabb sikert könyvelhet el Túri Ádám: június 30-án a...