6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Céget is alapított az internetes csaló

Közösségi oldalon feladott apróhirdetések útján 41 embert csapott be és károsított meg egy budapesti férfi. 2014 júniusától 2015 februárjáig 41 embert csapott be. Ez idő alatt mintegy 730.000,- forintot szerzett a csalások útján. 

A csaló még 2014 júniusában elhatározta, hogy internetes oldalakon fog hirdetni eladásra különböző számítástechnikai dolgokat, a pénzt átutaló megrendelőnek azonban nem küld semmit, s az így szerzett pénzből fog megélni. Terve megvalósításához bankszámlát nyitott, több telefont vásárolt, sőt egy céget is alapított, aminek ő lett az ügyvezetője. Közösségi oldalakon hirdetéseket adott fel. A hirdetésre jelentkezőkkel a saját vagy cége számlájára előre átutaltatta a vételárat, vagy annak előlegét. A vevők azonban hiába várták a megrendelt árukat, azok soha nem érkeztek meg. A vádlott egy ideig hitegette a reklamáló megrendelőit, egy idő után azonban elérhetetlenné vált a sértettek számára. A meghirdetett termékek között laptop, tablet, DVD író, televízió, mobiltelefon volt. Ezekkel a dolgokkal a férfi soha nem rendelkezett. A sértettek 4.000-45.000,- forintig terjedő összegeket fizettek a vádlottnak. A Ceglédi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolja a férfit. A járási ügyészség fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

Budapest, 2016. június 7.

Dr. Szabó Ferenc s.k. főügyész

A kép illusztráció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...