18.8 C
Cegléd
2024. április 12. péntek
spot_img

Támogatást kaphat a kórház

Felmérték, összeírták és beszámoltak a minisztériumnak a legsürgetőbb beruházásokról, amelyek esedékesek lennének  a Toldy Ferenc Kórházban. A kórház rekonstrukciós kereten kívül pályáznak is, most a nővérszálló felújítására.
Kimaradt a kórház-rekonstrukciókból a – Budapesttel együtt – fejlett régiónak számító Pest megye. Míg a kisebb környező kórházak – Jászberény, Gyöngyös, Hatvan, Mezőtúr – milliárdos nagyságrendű támogatást kaptak, a nagy szolnoki és kecskeméti központok pedig tízmilliókat, addig Cegléd egyelőre nem kapott a fejlesztési pénzekből.

– A kormány most lépéseket tesz Pest megye hátrányos helyzetének kompenzálására. – nyilatkozta lapunknak dr. Pusztai Dezső a ceglédi kórház igazgatója. – Felmértük, melyek azok a területek, amelyek prioritást élveznek a fejlesztésben. Ezek: a nyílászáró csere, hőszigetelés, víz- és csatornarendszer javítása, korszerűsítése, központi légkondicionálás fejlesztése. Egyelőre még „embrionális” fázisban van a támogatás elbírálása, reméljük a nyár folyamán eldől, mennyi fejlesztési forrást kap majd a kórházunk.
Az igazgató hozzátette: egy másik konstrukcióban pályázatot nyújtanak be a nővérszálló felújítására is.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...