5.6 C
Cegléd
2024. március 3. vasárnap
spot_img

A világsiker védjegye: Papp Elek

Minden képe önkép. Tartalmi lelkületében, formai kifejeződésében. Amilyen az alkotó, olyan a műve. Mély és őszinte humán érzelem, művészi alkotótehetség, biztos szakmai tudatosság jellemzi. Nem embert, tájat, tárgyat lát, – belelát teremtett lényegükbe, rálát létezési viszonyaikra, meglát láthatatlan belső létrezdüléseket. Szemében a szív vonzása és az ész vezérlése: így szegzi fotoapparátját a világra.
            *
Papp Elek fotóművész immár hatszoros világelső lett a PSA Top-listáján. Sikeres tagja az Amerikai Fotográfusok Szövetségének (PSA). Ez a világ legjelentősebb fotós szervezete, amelyhez 500 fotóklub csatlakozott, és 70 országból mintegy 7 ezer hivatásos és amatőr alkotója van. A nagykőrösi születésű, mérnök, tanár és optometrista eddig már tizennyolcszor szerepelt a világ legsikeresebb fotóművészeit felsoroló Top 25-ben a Szövetség évenként megjelenő kiadványában (PSA Journal „Who is Who in Photography”).
A 2012-es, 2013-as, 2014-es nemzetközi versenyek eredményei alapján ötször első lett a fekete-fehér nagyméretű papírképek és a fekete-fehér kisméretű papírképek kategóriájában a PSA világranglistáján. 
A PSA most megjelent különszáma ismerteti a 2015-ös eredményeket. Papp Elek fekete-fehér kisméretű említett kategóriában első lett, megelőzve például amerikai, hongkongi, svéd, angol, ausztrál fotósokat. (Emellett még másik két kategóriában is a legjobbak között szerepel.) 
Papp Elek alkotásaira jellemző az emberközpontúság, amely nemcsak a figurális, hanem a tájat, tárgyat ábrázoló képein is megjelenik, s ez mérnöki precizitású komponálással, technikával párosul. Eddig 56 országban 1150 díjat nyert.
*
Halk ember, fotói viszont szimfonikus tételekként zenélnek a tekintetnek. Folytonosan komponál, főleg fehérből és feketéből, fényből és sötétből. Képeiből szinte már teljesen összeállt a nagy mű, a kiállítás anyaga. Ősszel két helyen is bemutatja. Sőt jövőre – tényleg meseszerűen – eljut az Óperenciás-tengeren túlra: Chile csodálhatja Papp Elek fotóit.

Koltói Ádám

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Friss híreink

Ipari park botrány

Rendkívüli testületi ülés, sajtótájékoztató, elbocsátás, rendőrségi feljelentés - tovább...

650 millió forint a semmiért?

Dr. Csáky András polgármesternek köszönhetően szinte az ürességtől kong...

Nem mindennapi jelenség Cegléden

Az INFOSTART oldala is beszámolt róla, magas pollentartalom okozta...

A képviselői munka kulcsa: bizalom és kommunikáció

Az önkormányzati választások felé közeledve jelen lapszámunkban Takátsné Györe...

A játékosok szerint nincsenek tartozások

A Sportal.hu szerint a Ceglédi Kézilabda Klub SE „károsultjai”...