7.3 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Ceglédi gimnazisták Dachauban

A német diákoknak hétfőtől iskolába kellett menniük, mi pedig útnak indultunk Augsburgba, hogy megnézzük a Fuggereit, vagyis a középkor óta működő szociális városrészt, valamint megcsodálhattuk a Városházán az Aranytermet. A várost idegenvezető segítségével ismerhettük meg, majd ellátogattunk Scheyernbe, abba a kolostorba, ahol Gizella és István esküvője zajlott. Másnap München nevezetességei vártak ránk. A legmegrázóbb napunk a szerda volt, mert akkor a dachaui emlékhelyre mentünk és egy német történész vezetésével kaphattunk képet arról, mi zajlott korábban a munkatáborban. Délutánonként a partnerünkkel és családjukkal töltöttük el a szabadidőnket. A csütörtöki kirándulásra már együtt mehettünk Bad Tölzbe és egy skanzenben tett látogatásra. Sajnos a nagy eső miatt ezt a programot le kellett rövidíteni. A búcsú napján jellegzetes bajor reggelivel fogadtak bennünket az iskolában és eközben még beszélgethettünk német barátainkkal.

Az eltöltött 9 nap mindenképpen tanulságos volt, képet kaphattunk egy másik országról, az ott élő emberekről, gyakorolhattuk, hogyan kell egy másik családhoz alkalmazkodni és egy kicsit önállóbb életet élni.

A legfőbb cél természetesen a nyelvgyakorlás volt. Ezt sikeresen elértük, hiszen mindenki lelkesen használta a német nyelvet és kedvet kapott ismeretei további bővítésére.

A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium 10. évfolyamos diákjai közül 18-an vehettek részt ebben a különleges kapcsolatban, amely már 26 évre tekint vissza. Ha nyelvi vagy más nehézségeink, problémáink voltak Simon Kata és Pintér Helga tanárnő segített ezek orvoslásában. Természetesen ez a két találkozás csak egy kapcsolat kezdete, mert már készen állnak a tervek a folytatáshoz.

A 10.d osztály diákjai és Pintér Helga

Fotó: a gimnázium facebookjáról csoportkép

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...