18.8 C
Cegléd
2024. április 12. péntek
spot_img

8 milliós adomány

Két új Ford kisteherautót vásárolt a ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány német támogatóik segítségével.
A Pfotenretter Ungarn egyesület két új Ford autót adományozott menhelyünknek. Húsz év alatt nem kaptunk még ekkora adományt, nagyon hálásak vagyunk a támogatásért. – számolt be Soltész Lászlóné a menhely kuratóriumának az elnöke. – A régi autók sajnos már nagyon sok javítási költséggel jártak, melyet menhelyünk már nem tudott finanszírozni. Az új autókkal nemcsak üzemanyag költséget spórolunk, de kutyusaink is nagyobb biztonságban utazhatnak a transportok alkalmával is. A nagyobbik utasterébe is szerettünk volna klímát, – hiszen 20 kutyát szállítunk egyszerre benne – így megkerestünk egy magyar céget árajánlatkéréssel. Nagy örömünkre felajánlották, hogy támogatásként ingyenesen beszerelik nekünk. A nagyobbik klímás autóval így szállíthatjuk a kutyáinkat Németországba az új gazdikhoz, a kisebbikkel pedig az utcáról szedjük őket össze.
– Milyen gyakran szállítanak ebeket Németországba?
– Havonta, és minden kutyának három oldalas kiutazási engedély készül. Elvégezzük az oltásokat, chipelést és mi szállítjuk a kinti új gazdihoz, akit már korábban ellenőriznek és regisztrálnak az ottani  egyesülettől.
 
– Mostanában gyakori hír, hogy szinte megtelik a menhely…
– Igen. Ennek több oka is van. Egyrészt állategészségügyi ellenőrzések megsokasodtak, másrészt nagyon sokan illegálisan szaporítanak, főleg harci kutyákat, amelyeket aztán megengedhetetlen körülmények között tartanak. De az is igaz, hogy ma már sokan túlzásba esnek és ha egy kutyát látnak a ház előtt, azonnal telefonálnak a menhelyre, hogy kóbor kutyát láttak. Miközben az ebek – különösen tüzelési időszakban akár naponta –  kiszöknek „udvarolni”, majd szépen haza is mennek. Javaslom, hogy a gazdák figyeljenek a kutyákra, hogy ne szökdössenek el, – például amikor autóval ki- és beállnak – de ha nem találják a kutyájukat, bátran keressék fel a menhelyet.
 
– Milyen új terveik vannak és ahhoz is akadnak-e támogatók?
– A héten érkezik egy svájci támogató, Susy Utzinger, aki a menhelyen és meghirdetett helyszíneken támogat ivartalanítást 2 millió forint értékben. Most a tavaly felújításból kimaradt kennelek felújítására lenne szükség, ennek anyagköltségére és munkaköltségére gyűjtünk.
 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...