5.6 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Elviselhetetlen bűz

Elviselhetetlen bűz és légyrajok, meg-megjelenő patkányok – a Jászberényi út belterületi részén működik egy húsfeldolgozó, amelynek kibírhatatlan bűzére panaszkodik Pető István, aki az üzem szomszédságában lakik.
Lassan egy éve nem látogatnak meg az unokáim, gyerekeim, mert nem tudják elviselni ezt a szagot. Naponta több kamion fordul meg itt, hozzák a húsokat és még éjszaka is darálják a csontot, mossák a ládákat. Próbáltam beszélni a tulajdonossal, de nincs kitéve cégtáblán elérhetőség, így nem tudtam elmondani, hogy szüntessék meg ezt a bűzt, amely nemcsak engem, de a környék lakóit és az itt dolgozókat is zavarja. – meséli a problémákat a lapunkat végső megoldásként megkereső férfi.
Lapunk munkatársa a helyszínen érdeklődött az ügyben. A miskolci székhelyű, Cegléden 12 főt foglalkoztató Pegrossa Kft. ügyvezetője Ádány Ildikó megmutatta a hatályos engedélyüket és elmondta: valóban zavaró lehet – főként reggelenként – a szag, amit a ládamosás és a szennyvízszállítás okoz.
– Ennek az az oka, hogy naponta el kell szállítani a szennyvizet szippantós autóval, mert nincs ezen a területen szennyvízrákötési lehetőség. A probléma átmeneti, rövid időn belül megoldódik. A belvizes területek felszáradása után – augusztusban – kiépítésre kerül egy komoly rendszer, amellyel már nem lesz ilyen probléma. – mondta el az ügyvezető, hozzátéve: a cégük emberi fogyasztásra nem alkalmas sertés, marha zsír, bőr, csont feldolgozásával és értékesítésével foglalkozik. A vágóhidakról hozzák el a fel nem használt melléktermékeket és azokat darabolják, csomagolják és fagyasszák.
A rendelkezésünkre bocsátott 2015. márciusi Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-Biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósági határozat tartalmazza a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi Felügyelőség szakhatósági állásfoglalását is, melyben a következő előírással járulnak hozzá az engedélyhez: ”A tevékenységet úgy kell végezni, hogy abból a lehető legkevesebb légszennyező anyag (bűz) kerüljön a környezetbe, lakosságot zavaró bűzterhelés ne keletkezhessen.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...