13.3 C
Cegléd
2024. május 4. szombat
spot_img

Célkeresztben a polgármester

Több országos hírportálon és televíziós csatornákon is kiemelt figyelmet kapó téma a ceglédi polgármester Takáts László és felesége földvásárlása. Először a 444.hu írt arról, hogy „110 millióért vásárol be helyi földekből a ceglédi polgármester és a városi Fidesz-család”.
Rényi Pál Dániel cikke szerint „Takáts László ceglédi fideszes polgármester és felesége 65 millió forint értékben licitáltak Ceglédhez közeli földekre a Nemzeti Földalapkezelő Érd környéki árverésén 2015. decemberében. A polgármester egy 51 hektáros mikebudai telekre ment rá, 56 millióért. Takátsné Györe Anett egy 9,5 millióért vehet egy 8,7 hektáros földért szintén Mikebudán.” Az újságíró megkereste az érintettet levélben és kereste a polgármester vagyonnyilatkozatát, ami nem volt elérhető a város honlapján, de nem is kötelező a feltöltése.
Takáts válaszában azt írta: „valóban licitáltak két mikebudai területre, de még nem vették meg őket. 6,5 millió előleget kifizettek, még 13,1-et fognak, a maradék 80%-ra a minden liciten részvételre jogosult MFB-NHP hitelt vesznek fel. Takáts azt is írta, a 13 milliót örökségből és ingatlaneladásból, megtakarításból fedezik, a föld pedig a családi gazdasághoz kell.”
A cikk hozzáteszi: „a helyi Fideszben egyébként nem csak ők gondolták úgy, hogy érdemes befektetni a környékbéli földeken: Hörömpő Annamária települési képviselő 7 millióért licitált egy ceglédi 8,7 hektáros földért. A képviselő édesapja, Hörömpő Ferenc 26 millióért vásárolhat meg egy 36 hektáros, 15 millióért pedig egy 12 hektáros telket Mikebudán. A helyrajzi számok alapján a négy telek egyébként nagyon közel vannak egymáshoz, több közülük határos is.”
A hír megjelenése után Takáts László nyilvános facebookján reagált „Kedves Barátaim, Felebarátaim és ellenségeim!” címmel: „Úgy tűnik sikerült végre országos médiaérdeklődésre szert tennem! Sajnos nem a sok előremutató lépéssel melyek Városunkban az elmúlt időszakban történtek, hanem egy Rényi nevű kedves bértollnok, egyébként ügyes csúsztatásokkal és áthallásokkal szerkesztett, ám anyanyelvünk szabályait nyegle szabadossággal kezelő írásának köszönhetően. (…)
Az egészhez annyit kívánok hozzátenni, hogy mindkét tanult szakmám, azaz a hivatásom a föld szeretetére és művelésére épül, iskoláim elvégzése óta ezzel foglalkozom és hál’ Istennek a családunkban is ez a szemlélet uralkodik! A jövőben is azért fogunk keményen dolgozni, hogy minden törvényes lehetőséggel élve a családi gazdaságunkat gyarapítsuk! Mert hiszem, hogy a politikai szerepvállalásom mögött kell, legyen egy biztos háttér, ami az anyagi függetlenséget biztosítja! Szeretnék a gyermekeimnek valami maradandót örökül hagyni, mert a rangok és a címek múlandók!
Azért, hogy további kérdés ne maradjon, feltöltöm a vagyonnyilatkozatomat, melyet a kérdező követelt és meg is kapott, csak azután nem tartotta fontosnak megosztani a nyilvánossággal. Csak nem azért, mert látható belőle, hogy valóban hosszú évek óta rendelkezem termőfölddel, és amikor csak lehet, gyarapítom is, és látható, hogy valóban családi gazdálkodó vagyok?” Ezután a polgármester közzétette az újságíróval folytatott levelezését.
Információink szerint az Együtt ceglédi aktivistái fordultak az országos sajtóhoz Takáts földvásárlási ügyével kapcsolatban. A szintén az országos médiából már ismert Juhász Péter önkormányzati képviselő az, aki Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester ingatlanpanama ügyével foglalkozik. A párt ceglédi facebook-ján hiába kerestük, nem találtuk meg, személy szerint van-e a szerveződésnek itteni arca. Az aktivizálódó szervezet nem most először feszeget kényelmetlen kérdéseket, néhány hete azt firtatták internetes fórumukon: miért került többe 17 millióval a Fürdő út, mint az előzetes becslés.

Az ügyet kirobbantó 444.hu hír: http://444.hu/2016/06/30/110-millioert-vasarol-be-helyi-foldekbol-a-cegledi-polgarmester-es-a-varosi-fidesz-csalad

Takáts László vagyonnyilatkozata…

Az RTL Klub beszámolója az ügyről...


Tisztelt Olvasóink!
A fenti cikkben, ill. a Ceglédi Panoráma július 15-i lapszámában a „Célkeresztben a polgármester” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Takáts László és családja 6.5 millió forint előleget kifizetett és még 13.1-milliót fizet a licitált földekért. Ezzel szemben a valóság az, hogy Takátsék összesen 13.1 millió forintot fizetnek az általuk megvásárolni tervezett földekért, a fennmaradó 80%-ot pedig hitelből kívánják finanszírozni. (Ceglédi Panoráma)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Szökött lovak és a ceglédi rendőrök

Ceglédi rendőröket riasztottak két szökött paci miatt - egy...

Jogosítvány 700 ezer forintért?

Befolyással üzérkedés bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emeltek...

LMP lista Cegléden

Április 30-án adta le Földi Áron az induláshoz szükséges...

Mi lehetne jobb egy pihentető ülőfürdőnél?!

  Biztosak vagyunk abban, hogy mindenki fel tud idézni legalább...

Mi a hosszú élettartamú mosógép titka?

    Ahhoz, hogy a mosógép élettartama a lehető leghosszabb lehessen,...