22.6 C
Cegléd
2024. április 29. hétfő
spot_img

Möggyboros pulykatokány is készült

images_2015_dittaujKoncertekkel, kirakodóvásárral, állatsimogatóval és koccintási rekordkísérlettel vártuk az érdeklődőket a III. Kőrösi Möggyfesztiválra a hétvégén. A főzőversenyen többek között möggyboros pulykatokány is készült. A termelői piacon pedig a maga a gyümölcs, a möggy és a belőle készült möggybor, möggysör, möggypálinka és a möggyszörp kapta a főszerepet.

A fiatalok századfordulós gyermekjátékokon próbálhatták ki ügyességüket, állatsimogató várta őket, valamint tesztelhették képességeiket íjászatban és ostorcsattogtatásban is. A rendezvényről élőben jelentkezett a Gong és a Kossuth Rádió is.

A konyha szerelmesei főzőversenyen mérhették össze tudásukat. A közel negyven nevezett csapat számos hagyományos ételt és italt gondolt újra a nagykőrösi möggyel: többek között möggyboros pulykatokány és möggyes fasírt is készült. De a versengést a Cegléd Rádió csapata nyerte a „Párolt kacsamell meggyes barna mártással, hozzá meggyes tatár bifsztek járt előételként és a végén házi meggyes rétes”. Idén övék lett a Vándorkupa is. A verseny házigazdája Kovács Lázár food stylist, televíziós műsorvezető volt.

Nagykőrös is csatlakozott a Magyar Bor és Pezsgő Napja alkalmából a közös koccintás országos rekordkísérletéhez: több tucat ember emelte egyszerre poharát a Deák téren szombat este.

A színpadon fellépett többek között nagykőrösi The Crossroads, Caramel, Nótár Mary, a Groovehouse zenekar és a Zoltán Erika élőben. Mindkét este utcabállal zárult.

13522999_528496907352760_1743020620857145992_oA rendezvény végén elmondhattuk, hogy immár sikeres a rendezvény a meggytermesztők körében is, hiszen idén több száz kiló (közel 3000 kg) meggyel támogatták a rendezvényt. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, mint főtámogatónk a rendezvény végén messzemenő elégedettségének adott hangot és Dr. Péter Mihály, Pest megyei elnök kijelentette, hogy rendezvényünket a jövőben kiemelten fogják kezelni és támogatni.

Ismét elmondhatjuk, hogy a ceglédiek szép számmal felvonultak a rendezvényen. Földi László, országgyűlési képviselő és Klément György borász mellett, akik különdíjakat adtak át a rendezvényen, ellátogatott Nagykőrösre a Cegléd Rádió, a Cegléd és Vidéke Ipartestület, a Cegléd és Vidéke Unghváry Borrend delegációja és szép számmal borászok, kereskedők és a ceglédi szórakozni vágyó közösség színe-java. Szervezőtársaim nevében köszönjük neked Cegléd!

László Ditta – Fotó: nagykorosma.hu

Még több fotó az eseményről Töreki Zsolttól itt.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hat polgármester jelölt

Átvették az ajánlóíveket a jelölő szervezetek és a jelöltek,...

Diákolimpiai elődöntő sikerek

2024.04.27-én Csongrád adott otthont a FitKid Országos Diákolimpiai "A"...

Nem sokon múlt a tömegbaleset

Ismét egy döbbenetes felvétel került elő a magyar utakról....

Szemkápráztató látvány a ceglédi napnyugtában

Több országos hírportál is beszámolt róla, az Időkép oldalán...

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...