6.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Két napig volt a kórház foglya

A Blikk is beszámolt július 2-án az ismert ceglédi kerekesszékes kisfiú, Máté (10) szomorú esetéről. A kisfiú két napig volt egy kórház foglya, mert nem tudott hazajutni!
Mint a lapnak elmondták, volt, hogy nem tudtak vonatra szállni kerekesszé­kük miatt, vagy nem nézhettek meg egy filmet a moziban. Azonban olyasmi még sosem fordult elő Mónikával (47) és fiával, hogy a számukra nélkülözhetetlen kerekesszékek szállítását megtagadják tőlük.
Az édesanya üvegcsontbetegséggel küzd. Sajnos ezt a fia is örökölte, éppen ezért voltak kórházban. Az operáció jól sikerült, a család mégsem jutott haza.
– A jogszabály szerint kötelesek ilyen esetben a kerekes­széket is szállítani, de mégsem fért be a kocsiba – mesélte felháborodva Mónika, az Üvegcsontú Betegekért Közhasznú Alapítvány elnöke. Az anyának több napjába telt, mire egy magán-betegszállító hazavitte őket kerekes­székeikkel együtt 15 ezer forintért.
– A betegszállítási kérelem hivatalos formában nem érkezett meg hozzánk, ezért a cégünk semmilyen információt nem tudott a betegekről. Olyannyira, hogy sem a nevüket, sem a lakhelyüket nem ismertük – magyarázta lapnak Bácskai Józsefné, a Sanamed Kft. ügyvezetője.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...