7.3 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Nótaest Városháza udvarán

nózaest örömJúlius 30-án újra megrendezésre kerül a Cegléden kihagyhatatlan nyáresti program a nótaest a Városháza udvarán. Az eseménynek különös apropót ad, hogy megalakult a Ceglédi Magyar Nóta Egyesület és hogy ez év májusában hungarikum lett a magyar nóta.

A hungarikumként számon tartott klasszikus magyar nóta eredete a 18. századra nyúlik vissza, 200 éven át szólt hazánk színházaiban, előkelő szórakozóhelyein és falusi kocsmáiban. Énekelhető dallamukkal, létező irodalmi történeteikkel, mondanivalójukkal ma is hatnak ránk. Ma a Dankó Rádióban a Magyar Rádió zenei rádiójában főként magyar nótákat, népzenéket és operett slágereket hallhatnak a hallgatók.

Cegléden is felcsendülnek július utolsó szombatján az ismert magyar nóták, az évek óta egyre sikeresebb rendezvényen, amely lassan „kinövi” a közönség a városháza udvarát.

Az idei nótaesten fellépnek többek között Dallos Gizi, Dóka Zsuzsa, Nádasdi László, Fényes György, Tolnay András és a ceglédi Bende Tibor a Ceglédi Magyar Nóta Egyesület alapítója.

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...