9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Volner kamuegyetemi diplomája

Az ORIGO hírportál információi szerint Volner János, a Jobbik alelnöke és frakcióvezetője egy hivatalosan nem elismert „egyetemen” szerezte felsőfokú végzettségéről szóló papírjait. Az intézményt Kovács Béla kémgyanúba keveredett jobbikos EP-képviselő orosz felesége ajánlotta Volner figyelmébe.
Mint a lap írja,
Volner János, a Jobbik frakcióvezetője az Alapvető Tudományok Nemzetközi Egyetemének Közgazdasági Karán szerzett diplomát. Az intézmény semmilyen hivatalos akkreditációval nem rendelkezik, olyan úgynevezett „kamuegyetem”, amely diplomának látszó papírokat bocsát ki jó pénzért.
Volner a Jobbik kémgyanúba került EP-képviselője, Kovács Béla segítségével került kapcsolatba az intézménnyel. A frakcióvezetőnek Kovács Béla orosz felesége, Szvetlana Istosina ajánlotta az Alapvető Tudományok Nemzetközi Egyetemét.
Az „egyetem” népszerű az orosz politikai elit körében. Olyan, Vlagyimir Putyinhoz közeli politikusok szereztek innen „diplomát”, akik nem rendelkeztek felsőfokú végzettséggel, de pozíciójuk betöltéséhez úgy érezték, szükségük lehet erre. Közéjük tartozik például Putyin barátja, a korábbi nehézsúlyú bokszolóból lett parlamenti képviselő, Nyikolaj Valujev is, aki Volner évfolyamtársa volt.
A Ripost szerint az „egyetemen” Kovács Béla feleségén keresztül tudatták Volnerral, hogy ha befizeti a tandíjat, akkor nem kell bejárnia az órákra. A vizsgákon pedig a Ripost szerint betanított, a tananyagot is ismerő tolmács működött közre, aki lényegében a politikus helyett válaszolgathatott a kérdésekre. A lehetőségről Volner állítólag több párttársának is beszámolt.
AZ ORIGO írása itt olvasható…

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...