20.9 C
Cegléd
2024. április 15. hétfő
spot_img

Nyáresti vigadalom 2016

Elrendezés 1Az elmúlt évek sikerein felbuzdulva ez évben is megrendezésre kerül a szabadtéri nótaest, a Nyáresti vigadalom július 30-án szombaton, 18 órai kezdettel, a Ceglédi Polgármesteri Hivatal hangulatos, gyönyörű belső díszudvarában. A program az idén is Cegléd Város Önkormányzata szervezésében valósul meg, mely évről-évre töretlen sikereket arat, több százan szórakoznak együtt július végén.
A magyar nótának óriási hagyománya van és bár ennek a műfajnak a lélekharangját már csak a „divatjamúltság” miatt is többször megkongatták, mégsem akar a magyar nótának vége szakadni. Sőt, az idei eseménynek különleges apropót ad, hogy ezév májusában hungarikum lett a magyar nóta. A nótaestet kezdeményezésével 13 éve az volt a célom, hogy Cegléden is megmaradjanak ezek a magyar kultúrtörténeti kincsek. Közös kincsünk a nóta, a turizmusban is utat lel magának, hiszen a magyar nótázás Európában egyedi és különleges, épp oly csodálatra méltó, mint egy-egy régi, szép épület vagy népszokás. Reméljük sok érdeklődőt fog Ceglédre vonzani ez a rendezvény is, melyen keresztül megismerik a magyar nóta szépségét.
A július utolsó szombatján megrendezésre kerülő rendezvényen olyan neves énekesek lépnek fel, mint: Dallos Gizi, Dóka Zsuzsa, Nádasdi László, Fényes György, Tolnay András, Bősi-Szabó László és a ceglédi Bende Tibor. A magyar nóta esten fellépő énekesek előadását Salasovics Dezső és cigányzenekara kíséri. Ezt követően a jó hangulatról a Roulett együttes gondoskodik kivilágos virradtig. Az est szervezői nagy szeretettel és tisztelettel várnak minden nótakedvelőt az ingyenes rendezvényre.

ifj. Károly Ferenc szervező

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...