20.9 C
Cegléd
2024. április 15. hétfő
spot_img

Dokumentumfilm a Munkásőrségről

Július 16-án szombaton 14 órakor mutatja be a Duna World a Munkásőrség – egy párthadsereg története című 2 részes dokumentumfilmet, amelyet jelentős részben ceglédiek készítettek. A film producere és társrendezője Pap Zsolt – a Ceglédi Városi Televízió ügyvezetője – igyekezett „hiteles, érdekes és nézhető formában megörökíteni ennek a furcsa fegyveres testületnek a 32 éves történetét.”
A pályázati támogatásból forgatott kétszer 26 perces dokumentumfilmet az ismert operatőr-rendezővel, Pap Ferenccel – a ceglédi tévés nagybátyjával – közösen jegyzik.
Pap Zsolt lapunknak arról is nyilatkozott, hogy megkerestek ceglédi hajdani munkásőröket is, akik azonban nem akartak kamera elé állni. A munkásőrség az egykori MSZMP fegyveres párthadserege volt, az egypártrendszer fenntartására és elrettentésre használták egészen 1989-ig, amikor a hadsereg egy nap alatt lefegyverezte a testületet. A stáb ismert történészeket, korábbi politikusokat is megszólaltatott, köztük Németh Miklós akkori miniszterelnököt, valamint Pozsgai Imre egykori államminisztert, akinek az ’56-os forradalomról való kijelentése nagy szerepet játszott a rendszerváltásban és a Munkásőrség feloszlatásában is.

A kép illusztráció.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

 1. Ha hiteles adatot, interjút akarnak, kérjék meg a volt MSZMP titkár jobbikos Korondi Miklóst, vagy a bozótrandis, rekettyevitéz Volner Jánost, aki cégtemetőiről, és vásárolt kamudiplomájáról is elhíresült.
  http://444.hu/2014/03/28/a-jobbikos-volner-janosnak-van-diplomaja-csak-epp-a-vilag-egyik-legviccesebb-egyetemen-szerezte/

  Mindketten a fidesszel megszavazták a MAGÁNNYUGDÍJPÉNZEK ELKOLHOZOSÍTÁSÁT!
  Készítsenek a mai 2016-os ellenforradalomról is dokumentumfilmet:
  – 650.000 gazdasági menekült akik elhagyták az országot,
  – nyugdíj-, egészségügyi rendszer szétverése
  Sokan visszasírják azt a horthy rendszert, mely 200.000 embert köldött a biztos halálba, a Don-kanyarba kényszerrel, mert ha megtagadták volna a katonai bevonulást, akkor statáriumban kivégezte volna őket a magyar állam. Ez az emberi élet feletti önrendelkezés horthy rendszer által történő sárbatiprása, népirtás volt.

  – 1990 után hajléktalanság, munkanélküliség megjelenése

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...