6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Így múlik el az abonyi Állatkert… 

Az abonyi állatkert, az úgynevezett SHOW-ZOO elköltözött Abonyból, mert a helyi önkormányzattal folyamatos vitája volt. Hiába kapta meg a tulajdonos Tóth Tibor hosszú évtizedekre a használati jogot, megvenni az erdőt nem tudta. Így a költözés maradt számára a megoldás, így nem fejlesztett tovább más területén.  Felsőlajoson vett területet, és néhány hónapja át is költöztek. A kistérség számára is fontos turisztikai célpontot hiába keressük Abonyban. A Miabonyunk.hu munkatársa a mai napon az abonyi helyszínen járt, ahol élőben is megnézte, hogyan bontják el a maradékot, szó szerint kő kövön nem marad. A téglaépületeket is elbontották már. Buborék, a víziló háza is romokban, azt a fúró veri szét. A medencéi megvannak…. Egykoron sok ember lelte itt örömét az állatokban, programokon vehettek részt.
Mint Lőrinczy Veronika írja, kicsit én is megkönnyezte a látványt. “Fájó emlékek jutottak eszembe. Kisfiammal gyakran kerestük fel ezt a helyet, ha pihenésre, nyugalomra vágytunk. A tulajdonos visszaadja év végével a helyi önkormányzatnak a területet, melyet lehet, hogy el is adnak. Egy biztos: egyszer volt, hol nem volt Abonyban egy országos hírű állatkert, mely többé soha nem lesz… Miért hagyták, hogy így legyen?”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...