9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Már hivatalos az eltiltás

A Nemzeti Vágta hivatalos honlapján mai napon, július 27-én jelent meg a közlemény a Cegléd színeiben induló ló doppingügyében: „A Nemzeti Vágta évekkel ezelőtt a közösségek összekovácsolását tűzte ki célul és azt, hogy sportszerű körülmények között a magyar hagyományokat felelevenítve ismét megszerettesse a lovassportot és egy nagyszabású rendezvény keretein belül öregbítse Magyarország, valamint külön-külön az egyes induló települések hírnevét. Mivel mindemellett a Nemzeti Vágta legfőbb célja az esélyegyenlőség és a biztonság, valamint a lovak védelme, így a Versenykiírás értelmében a szervezőknek az év első Elővágtájától a Nemzeti Vágta döntő futamának eredményhirdetését követő egy órán belül jogában áll bárhol, bármikor a nevezett lovakon dopping vizsgálatot végeztetni.

A Ceglédi Vágtán második helyezést elérő Cegléd település színében versenyző Szabó Levente által lovagolt Bob Herceg Brúnó nevű lóból vett doppingminta pozitívnak bizonyult, így a csapat bejutását a Szervezőbizottság érvénytelennek minősítette. A lovast és a lovat a 2016. évi Nemzeti Vágtán történő versenyzéstől eltiltotta. Továbbá az üggyel kapcsolatosan az a döntés született, hogy 2016. évben Cegléd város további Elővágtákon nem indulhat, de az Elővágta szervezőket megillető direkt nevezést a Nemzeti Vágtán való részvétel kapcsán igénybe veheti.”

A ceglédi önkormányzat is közleményt bocsátott ki az ügyben, amelyben kifejtik: „Cegléd Város Önkormányzata elhatárolódik a Füle Lovastanya sportszerűtlen cselekedetétől. A város jóhiszeműen adott lehetőséget a lovas tanyának az idei versenyző és ló nevezéséhez, annak érdekében, hogy az országos rendezvényen Ceglédet képviselje. Az önkormányzatot ugyan nem szólt bele a ló kiválasztásába, ez kizárólag a vállalkozó felelőssége, de az eset rombolja a Ceglédről évek alatt kialakított képet.” A közlemény arra is kitér: ”Cegléd Város Önkormányzata elővágta szervező partner és megilleti a direkt nevezés joga, amit a Nemzeti Vágtán való részvétel érdekében igénybe is vesz. A város vezetése a későbbiekben dönt a lovas személyéről és az induló lóról.”

 

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...