18.8 C
Cegléd
2024. április 12. péntek
spot_img

Tábor az Adrián!

A Székelykapuk – Zöld kapuk programnak, az EMF Alapítványnak, és a szülőknek köszönhetően a Várkonyi István Általános Iskola 14 diákja részt vehetett egy adriai táborozáson Bast faluban és  környékén.

A 11 órás utazás után a kis csapat megmártózott Basko Poljén a tengerben. Másnap Brac szigetre utaztak, ahol az érintetlen tengerpart és táj ámulatba ejtette őket, de a természet erejével egy hirtelen kitört tengeri viharban ismerkedhettek tovább. A Táborvezető Dr. Varga Berta József hihetetlen profi módon oldotta meg, hogy a táborozók kijussanak a szigetről, mert kapcsolatait felhasználva egy másik kikötőbe busszal vitette át a gyerekeket, ahonnan egy hatalmas, több emeletes komppal Split kikötőbe érkeztek vissza a kontinensre. A kalandos utazás után kicsit lazább nap következett Baska Vodán. A harmadik napot Makarska csodálatos strandján töltötték, bár a víz a vihar miatt igen hidegnek bizonyult. A legszebb és egyben a legcsodálatosabb élményeket Omis szolgáltatta a gyerekek számára. Délelőtt felmásztak a Kalóz várba, délután csobbanhattak a tengerben, majd pedig a Cettina kanyonban motorcsónak túrán vettek részt! Az utolsó napon Split történelmi városrészével ismerkedtek meg, majd Promajnában tengeri fürdőzéssel zárt a tábor. Hazafelé a Balatonon álltak meg, ahol még nagyobb csodálattal dicsérték a magyar tenger víz hőfokát! A Palánta színjátszók hálás szívvel köszönik, hogy ennek a tábornak részesei lehettek és hogy együtt tölthették a hetet Marosvásárhelyi és a Táncsics iskola diákjaival.

Hornyikné Takács Krisztina táborvezető

A Suli Tv úti filmet készített a táborozásról:

https://youtu.be/bN8eD2fHZ90

15var2

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...