9.3 C
Cegléd
2024. április 23. kedd
spot_img

Gombnyomásra: zöld!

Megváltoztatták a Széchenyi úti gyalogátkelőknél a forgalmi lámpák beállítását. „A Széchenyi út – Kossuth Ferenc utca, illetve a Széchenyi út – Szent Imre herceg utca – Jászberényi út kereszteződésben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. befejezte a jelzőlámpák felújítási munkálatait.” – adta hírül a közútkezelő. A változás abban áll, hogy „a két kereszteződésben a Széchenyi utat keresztező gyalogosok lámpája az eddigi gyakorlattal ellentétben nem ciklikusan vált zöldre, hanem a lámpaoszlopokon elhelyezett gomb megnyomásával kell jelezni az áthaladási szándékot. A jelzés után rövid idővel a lámpa zöldre vált.”

Hasonló hírek

5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ismét egy teljesen értelmetlen ötlet, a létező legértelmetlenebbül megvalósítva. De természetesen valaki biztos megint jól járt…
  Kivéve azok a gyalogosok, akik szeretnék megnyomni azokat a gombokat amik nem is léteznek, és így kénytelenek a piroson átmenni.
  Egy értelmes ember sem ül a polgálmesteri hivatalban aki nem csak a lopás körül járnak a gondolatai?!

 2. És ahol nincsenek kitéve gombok ott mit csináljanak a gyalogosok??? Mert azokat már elfelejtették kihelyezni…
  Arról nem is beszélve, hogy eddig a két kereszteződésen a kerékpárosok egy lámpaváltás alatt át tudtak haladni, de most a kerékpárosok zöld jelzését jópár másodperccel lerövidítették.
  Gratulálok a kivitelezőknek!!

 3. Szerintem felesleges volt ez az újítás. Még felnőttként is furcsa,hogy csak így lehet átkelni. Ha elkezdődik az iskola napi több száz gyerek utazása bonyolódik majd. A “Közgáz” felől ráadásul hiányzik is az átkelést lehetővé tevő gomb a Spar felé. Nem tudom,hogy nem is volt vagy már lelopták esetleg meghibásodott máris,de nincs ott. Napi több ezer nyomást nem sokáig bír majd meghibásodás nélkül a rendszer ez biztos. Akkor meg nem lesz más mint átkelni a piroson ami ugye szabálysértés és komoly pénzösszegre büntetik.

 4. Én naponta a Széchenyi úti gyalogátkelőn megyek át, igaz én tudom, hogy meg kell nyomni a gombot különben piros marad a jelzés és nem lehet átmenni. De látom azt is, hogy az emberek 90%a nem tudja ezt és sajnos átmegy a piroson, sokan továbbá akkor mennek át amikor már az autósoknak is piros és ugyebár ebből lesz a baleset. A rendőrök pedig büntetnek, ha átmegy valaki a piroson. Jobb lenne ha a régi rendszert visszaállítanák és zöld lenne a lámpa mikor az autósoknak is, ezzel talán elkerülhető lenne a baleset, főleg, hogy mindjárt itt az iskola.

 5. Az a legnagyobb hiba a rendszerrel, hogy ha valaki megnyomja a gombot, még akkor is kb 5-10 percig ott kell, hogyálljon, mert még mindig piros van a kocsiknak pedig már 2-stor van zöld a gomb megnyomásától számítva.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...

Gyányi-Túri díj

Az idei tanévben is megrendezésre került dr. Túri József...

Báger Dorina kivívta az Európa-bajnoki indulás jogát

Hétvégén két nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek a ceglédi...

Ezeket a parkolási hibákat követik el legtöbbször a magyarok

A ceglédi rendőrség egy videóban foglalta össze az öt...