10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

A Várkonyiban épül fel a kosárlabda csarnok

images_2014_bogosiA Várkonyi iskola udvarán épül a CEKK kosárlabda csarnoka a Magyar Kosárlabda Szövetség  támogatásával.
Az engedélyezési folyamat már lezajlott, most a TAO támogatások összegyűjtése zajlik, szeptembertől pedig már a tervek készülnek a 600 nézőt befogadó új sportcsarnok építéséről.

– Még kérdéses, hogy az új sportcsarnok a jelenlegi tornateremhez lesz-e hozzáépítve a mostani kosárlabda pálya területén, vagy arra merőlegesen, ezt majd a helyszíni ellenőrzés kapcsán döntik el a mérnökök ősszel. – tájékoztatta lapunkat Bögös István az iskola igazgatója.
Ami viszont már biztos, hogy a modern, korszerű és energiatakarékos csarnok épül, amiben konferenciaterem és tárgyalók is helyet kapnak majd, az energiatakarékosságot pedig napkollektorok biztosítják.

Az iskola vezetése nagyon örül a beruházásnak, ezzel ugyanis két tornatermet is nyernek majd, mivel a csarnok két részre osztható lesz. Az intézmény számára pedig a fenntartás, takarítás nem jelent majd nagy terhet. A tervek szerint februárban kezdik építeni a csarnokot, amit abban az évben már használatba is vesznek a ceglédi kosarasok és a gyerekek.


A kép illusztráció.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...