6.3 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Élhetőbb várost szeretne a Jobbik

A Jobbik ceglédi szervezetének, a térfelújításokkal kapcsolatos álláspontjáról adott hírt sajtótájékoztató keretében 2016. augusztus 10.-én Terecskei Ágnes elnök és Csuri Károly önkormányzati képviselő. A szervezet az átalakításokat csak részben tudja támogatni, hiszen mindamellett, hogy fontosnak tartják Cegléd városképének szebbé alakítását, még fontosabbnak tartják a ceglédiek mindennapi életének élhetőbbé tételét.

„Jelen esetben úgy érezzük, hogy teljesen felesleges több tér felújításba is belekezdeni, ellenben érdemes lenne meghatározni, hogy mely tér átalakítása a legfontosabb, melyik az, amely a város képének legmeghatározóbb pontja, és erre korlátozni a kiadásokat is. Ezt a korlátozást azért érezzük fontosnak, mert a városban több olyan probléma vár megoldásra, amely a lakosság mindennapi életét keseríti meg, és forráshiány miatt e problémák megoldása várat magára. Ide sorolhatjuk az Örkényi út két oldalának gyalulását is, az árkok kitisztítását, vagy a városban a csatornarendszer hibáinak elhárítását. Előbbi megoldását évek óta sürgeti a Jobbik ceglédi szervezete, hiszen az út minősége egy városrészt vág el a központtól, illetve rendkívül balesetveszélyes is. A csatornák, árkok tisztítása is igen sürgető, hiszen az elmúlt időszakban több alkalommal volt tapasztalható a város számos pontján, hogy miután nagyobb mennyiségű csapadék esett, az utak járhatatlanná váltak.” Fogalmazott az elnök.

Ezt követően Csuri Károly önkormányzati képviselő vette át a szót, és mondta el gondolatait a Szabadság tér felújítása kapcsán. Elmondása szerint a Jobbik Ceglédi Szervezete a felkínált lehetőségek közül sem az A sem a B variációt nem tudja támogatni, hiszen ezek által csökkenne a zöldterületek száma, amely nem támogatandó tendencia. Csuri Károly elmondta továbbá, hogy már korábban is felvetette az ötletet a Kossuth tér, Petőfi utca felőli részének kétirányúsítása kapcsán, azonban ez az ötlete süket fülekre talált. Ezúton is hangsúlyozta ezen megoldás fontosságát, hiszen e lépés által csökkenne a városháza előtt áthaladó forgalom mértéke, illetve az autósokat sem kötelezné felesleges méterek megtételére a forgalmi rend.
(Sajtóközlemény)


Fotó: Kőhalmi Dezső

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...