18.8 C
Cegléd
2024. április 12. péntek
spot_img

Ungvári Miklós olimpiai ötödik hellyel tér haza

Ungvári Miklós bronzéremért küzdhetett Rióban, majd végül az ötödik helyen végzett. Nem sikerült érmet szerezni, de így is büszkék lehetünk Mikire!

A 2012-es londoni játékokon 66 kg-ban ezüstérmes dzsúdós a harmadik helyért az Európa-bajnok, kétszeres vb-harmadik belga Dirk van Tichelttel csapott össze, akivel 1-1-re állt a különpárharcuk.

A fogáskereséssel telt első perc után a belga indított egy dobást, de Ungvárinak sikerült visszafognia. Ezután a 35 éves ceglédi cselgáncsozó próbált kezdeményezni, de egy elhibázott akció után a földre került, Van Tichelt pedig villámgyorsan lefogta, s karfeszítésért ippont kapott. Ezzel 3:11 percnél véget ért a találkozó.

„Nehezen találom a szavakat. Megmondom őszintén, meglepett a belga. Nem gondoltam volna, hogy pont a földharcban kapok ki, ami ugye az erősségem. Megint közel álltunk egy éremhez, az edzőmmel az elmúlt hetekben elég sokat súrlódtunk, de köszönöm neki, a családomnak és ceglédieknek, hogy végig velem voltak és támogattak” – mondta Ungvári Miklós.

(forrás: cegledisport.hu, hirkereso.hu)


fotó: Szabó Miklós

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...