10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Feltérképezik a belvárosi pincerendszert

A Városfejlesztési Kft. kezdeményezésére feltérképezik a belvárosi pincerendszert. A múlt héten a Városháza alatti járatokban tettek látogatást a Városfejlesztési Kft, a Várvag Nonprofit Kft. munkatársai, a főépítész, Takáts László polgármester és Nagy Lajos aljegyző.

images_2016_nagylajos– Cegléd középületei alatt valószínűleg egy pincerendszer húzódik, amelyet több helyen lezártak. A rendszert georadarral lehetne felderíteni, merre, és milyen hosszan terjednek a járatok – számolt be lapunknak Nagy Lajos, aki azt is hozzátette ráférne a felújítás is a pincékre.

varoshaza_pince3A város magasabb részén lévő, ezért viszonylag száraz Városházi pincék óvóhelyként is funkcionáltak a régmúltban, ezért vetítőterem, női férfi öltözők, vizesblokkok is találhatók itt saját szellőztető berendezéssel, ma már ipari muzeális értéket képviselő szűrőberendezéssel. Ez már önmagában turisztikai látványossággá alakítható múzeummá válhat, de van ötlet kiállítóhelyként, de akár a most divatos szabadulójáték helyszínként való hasznossá tételre is. A városvezetés mindenesetre elkötelezett abban, hogy ezt a föld felszíne alatti kincset mindenképpen kiaknázzák.

belvárosi pincerendszer– A hasznosítás mikéntje még nagyon messze van időben, és egyelőre források sincsenek, most a pincerendszer állapotát és kiterjedését vizsgáljuk ki. Az már tudható, hogy a Kossuth Ferenc utcán a borászatnál van egy lejárat és a Nagypostával átellenben lévő élelmiszer áruház alatt is van pincerendszer. A kérdés, hogy ezek kapcsolódnak-e egymáshoz és a Városháza alattihoz. – tette hozzá az aljegyző.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...