20.9 C
Cegléd
2024. április 15. hétfő
spot_img

Könyvár antikvárium

Augusztus 15-én nyílt meg a Kőrösi és a Dózsa Gy. utca sarkán László Tünde vállalkozása egy hangulatos antikvárium. A kezdeményezésre Balázs Balázs olvasónk hívta fel a figyelmünket.

Könyvár„Engedjék meg, hogy felhívjam figyelmüket egy ceglédi vállalkozásra, vagy talán helyesebben szervezésre. Előző lapszámukban olvastam a Délibáb újranyitásáról, amiben Imregi képviselő úr nemes lokálpatriotizmusát dicsérték. Eme cikkről jutott eszembe egy most nyílt helység, amit talán szintén ezekkel a szavakkal lehetne körbeírni. Nem gondolnám a vállalkozó kedvű hölgyről, hogy a magas profit reményében nyitotta meg kicsiny városunkban az üzletét, ami nem más mint egy antikvárium! Azt hiszem nagyszerű ötlet a könyv szeretetének eme terjesztése mai, digitális világunkban, amikor minden egy karnyújtásnyira, vagy pontosabban egy új görgetésre van. A magam részéről bizonyosan elfogult vagyok, hiszen a könyv illata, a betűk tökéletes harmóniája mindig is rabságban tartott. Sosem voltam híve, pártolója az e-booknak. A könyv az KÖNYV!!! Egyre kevesebben áldoznak rá, de aki megteszi az nem csak kellemes perceket órákat szerez magának, hanem élettel tölti meg mai sietős, szürke, (és sajnos olykor) sztoikus világát. Számomra ezért fontos, hogy tiszteletemet fejezhessem ki a bátor szellemű tulajdonos előtt és kívánjak számára olyan sok örömöt és boldogságot, mint amit a könyvek számunkra jelentenek!” – írta olvasónk.

KönyvárLapunk megkereste a tulajdonost, aki beszámolt arról, hogy folyamatosan bővülő, tematikusan elrendezett árukészlettel várják az érdeklődő olvasókat. Az előzetesen felvásárlást is hirdető vállalkozás olyan sok kiadványt szerzett be, hogy most szüneteltetik is a vásárlást, mert a könyvek nem férnek fel a polcokra.

– Az 1800-as évek végétől napjainkig kiadott, vegyes témájú használt könyvek nagy sikert arattak már az első héten. Jelenleg a készletben nem annyira ritkaságok, különös értéket képviselő kötetek vannak, hanem a tömegízlésnek megfelelő könyvek, kiadványok – mesélte László Tünde. – Sokan jöttek vásárolni, de nézelődni, olvasgatni is. Hiszen ez a Könyvár különlegessége, hogy klubszerű, otthonos jellegével, hangulatával is az olvasásra, lecsendesedésre, elmélyülésre ad alkalmat.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Hol nyitva van,hol nem! Hiába van kirakva a nyitvatartási idő,szabadság esetén pedig hogy az meddig tart. Idegesítő hogy mindíg rosszkor megyek. Azt hiszem többet nem próbálkozok.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...