9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Bronzérem Lőrincz Viktornak

A CVSE vízilabda szakosztályának utánpótláskorú sportolói álltak sorfalat a négy ceglédi olimpikon hazatérésének ünnepélyes fogadásán, szerdán este Cegléd főterén. Amikor a város büszkeségei megérkeztek a megjelent ünneplő közönség vastapssal jutalmazta Czigány Dórát, Lőrincz Viktort, Lőrincz Tamást és Ungvári Miklóst, akik a dél-amerikai nyárra komponált sportos egyen- formaruhában a színpadra léptek.

A pódium hátfalán a ceglédiek által már megszokott, az olimpia ideje alatt látható molinó volt kifeszítve, a négy kiválóság képmásával. Bekker Bernadett konferansza kezdetekor már több száz sportbarát népesítette be a teret. Földi László országgyűlési képviselő egy hónappal korábban a Sportmúzeumban szép reményekkel búcsúztatta olimpikonjainkat, most ugyancsak ő volt az első, aki visszaidézte a játékok izgalmait, kiemelten a ceglédiek szereplésére, és immár dicséretére. Büszke lehet az a város, melynek fiai és lányai ilyen számban és eredményességgel  képviselték  Magyarországot  egy olyan eseményen, mint az olimpiai játékok.

Takáts László polgármester nem titkolta érzelmiségét, ami áthatotta a versenyek folyamata során, különösképpen a város képviseletében rajthoz állók esetében. Közismert, hogy mind a négy ceglédi sportoló szereplését balszerencse, vagy félrevezetett bírói ítéletek befolyásolták. Hosszantartó vastaps kísérte, amikor Lőrincz Viktornak nyakába akasztotta az önkormányzat által készíttetett bronzérmet. Kifejezve azt a szándékot, hogy mi ceglédiek, akár az illetékes felsőbb sportszervek, Viktort erkölcsileg bronzérmesnek tekintik és ismerik el. Miután Földi László és Takáts László ajándékokkal „halmozta” el Cegléd büszkeségeit, meglepetésre az Ecseri Kft. vezetői léptek a színpadra. Ecseri Ferenc és  Kuttor György a négy kiválóságnak tekintélyes jutalmat adtak át, igazolva ezzel a cég sportszeretetét és lokálpatriotizmusát.

Ehhez kapcsolódott egy bejelentés, amikor a KÖZGÉP vállalat vezérigazgatójának levelét olvasták fel, melyben a judo szakosztályt támogató cég megköszönte a szakosztály sikeres olimpiai szereplését.

Egyéb iránt közismert, hogy a magyar judo és birkózó csapat legeredményesebb olimpiai résztvevője a két ceglédi volt, Ungvári Miklós és Lőrincz Viktor személyében.

Az ünnepség befejező részében Magyar László a sportmúzeum vezetője köszöntötte a megjelenteket, előadva, hogy feladatuk a város élsportolói által elért sikereinek ápolása és bemutatása. Eddig 24 olimpikon neve díszeleg az olimpikonok tablóján és jó példát mutatnak a felnövő generációknak a sportágválasztás és egészséges életmód irányában.

Az olimpikonokkal aláíratta azt a közismerté vált foto posztert, amit a tisztelt városlakok is megismerhettek. Ez majd a sportmúzeum falát díszíti a további négy évben.

A hangulatos rendezvény végén a város négy remek sportolója  hosszú percekig állta az autogram- kérők ostromát. (m.l.)

FOTÓK az eseményről Kisfaludi Istvántól itt…

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...