9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

Cegléden járt Szél Bernadett

Országjáró körútján már másodszor járt Cegléden Szél Bernadett az LMP társelnöke. Augusztus 24-én délután a Posta előtt beszélgetett a járókelőkkel, majd az Iparosok Székházában indította útjára az ún. LMP Klubot. Az ősszel is folytatódó országjáró akció célja, hogy a párt elérhetőbb legyen a parlamenten kívül a választópolgárok számára.
Az ellenzéki politikus szerint, akik megismerik pártja programját, azok szimpatizálnak vele. Az országjárás legfontosabb előnye, hogy megerősíti: „jó úton járunk” – mondta. Szél Bernadett a posta előtt a foglalkoztatás anomáliáiról beszélt.
– A cégek nem találnak munkaerőt, mert az külföldre áramlik, miközben alacsonyabb bérszínvonalú országokból tervezik idehozni a munkásokat, de nem ez a megoldás. A járulékokat kell csökkenteni, szociális bérlakásokra lenne szükség. A magyar munkavállaló többet érdemel ennél, mert értéket képvisel. – mondta a politikus, majd hozzátette az LMP a kisvállalkozások erősítését szeretné előtérbe helyezni.
Este az Ipartestületi székházban – ahol jelen volt Földi Áron korábbi önkormányzati, most megyei képviselő is résztvevőként – Szládek István, Pest dél-kelet területi elnökségi tag nyitotta meg az LMP Klub első találkozóját. Mint elmondta, Cegléden is lehet máshogy csinálni a politikát, amire van is közönségnek igénye. Ezután Szél Bernadett a tucatnyi városlakó előtt beszélt pártja politikájáról.
– A zöld politikának alaptézise, hogy a társadalmat össze kell tartani, hogy a fizetések ne szakadjanak szét a gazdagok és a szegények közt. A külföldi munkavállalás nem perspektíva. Robbanásszerűen erősödik a kivándorlás, miközben a boltokban nincs, aki a pultot feltöltse. Sértő a magyar munkavállalókra nézve, hogy amilyen képzettek vagyunk, olyan olcsók. – mondta a társelnök. – A földprivatizációval a Fidesz nagybirtokrendszert hozott létre, és tönkretette a gazdálkodás lehetőségét. A tényleges gazdálkodókat tessékelték ki földjeikről. Az LMP-nél alapvetés a kis- és középvállalkozások erősítése. Sok helyen jártam az országban és azt tapasztalom, a Fidesz varázsa kezd eltűnni. Az emberek nyitottak lettek más politikára. A legfiatalabb parlamenti pártként nem adhatjuk fel, mert ez a tenni akarók pártja. – zárta beszédét az elnökasszony.
Fotó: Kisfaludi István
SZÉL BERNADETT 2971

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...