10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

“Meglátogatná valaki a kórházban a férjem?”

Bár sok mindenre lenne szüksége, mégis lelki támogatást kér – írja egy nehéz helyzetbe került ceglédi hölgyről szóló cikkjében a Blikk. Gombai Virgínia olyan embereket keres, akik meglátogatnák leuké­miás férjét a kórházban, mert ő nem tud mindennap mellette lenni.
– Hat hónapos terhes voltam, amikor Laci rosszul lett a munkahelyén – mondta el a lapnak Virgínia. – Kórházba vitték, ahol kiderült: agydaganata van. Azonnal megoperálták, és viszonylag hamar fel is épült. Amikor Réka világra jött, már a varratokat szedték ki belőle. Volt egy pár békés hónapunk, azonban nem ért véget a kálváriánk. Ismét kivizsgálták, és ekkor már nem jöhetett haza: kiderült, hogy az agydaganattól függetlenül leukémiája és nyirokrákja is van. Laci azóta kórházban van. Intézem a steril szoba kialakítását, és közben próbálom benne tartani a lelket. Amikor pedig az adjkiraly.hu adománykérő oldalra regisztráltam, nem adományt kértem, hanem azt, hogy látogassák őt, én ugyanis csak hetente egyszer jutok el hozzá. Lászlónak volt egy pánikrohama, ezután azt mondták neki beszélgetőpartnerre lenne szüksége.
A csontvelő-transzplantáció lényege, hogy a szervezet kóros csontvelejét gyakorlatilag kiirtják, a helyére pedig új, egészséges csontvelői őssejteket ültetnek. Ezek származhatnak saját, korábban levett mintából vagy ismeretlen donortól. A világon nagyjából 200 millió csontvelődonort tartanak nyilván, a betegek 30 százalékának nem találnak alkalmas mintát.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...