6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Újdonságok a CEKK-nél

images_2015_FilipowiczNagy lendülettel kezdi a szezont a Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Klub: új játékosokat, a kosárlabda hazai sztárjait sikerült „megszerezni” a Ceglédnek. Filipowicz Krzysztof, a CEKK elnöke mutatta be büszkeségeit és a csapat céljait lapunknak.
– Örülünk neki, hogy az egész csapat maradt, csupán egy távozó volt, Szabó Dóra, az ő helyére Kányási Veronika került Szolnokról. Bízunk benne, hogy ez a csere a csapat javára lesz. Medgyessy Dórára nagyon büszkék vagyunk. A 3×3-as kosárlabda Európa bajnokságon a magyar válogatott tagjaként a bajnokság legértékesebb játékosa címmel ismerték el. Tavaly nagyon szépen szerepelt, ő a legjobban asszisztáló irányító játékos. Hozzátenném, hogy a következő olimpián már olimpiai sportágként fog szerepelni a 3×3-as kosárlabda. Az ötös posztra Molly Schlamer, 196 cm magas amerikai center érkezett. Már harmadik éve játszik sikeresen Európában, eddig Németországban és Törökországban játszott. Nagyon jók a statisztikái, emellett kedves, jól dolgozó, szorgalmas lányt ismertünk meg a személyében.
Nagy-Bujdosó Nóra ismert sztár a magyar kosárlabda társadalomban, mindenki arról beszél, hogy ő Ceglédre érkezett. Eddig olyan csapatoknál játszott, mint a Pécs, a Sopron, a Győr, ahol kupagyőztes volt, bajnoki címeket szerzett ezekkel a csapatokkal, ő lett a Nemzeti Válogatott csapatkapitánya egészen két évvel ezelőttig, kisfia születéséig. Mondhatjuk, hogy jelenleg ő az egyik legjobb, ha nem a legjobb kosaras Vajda és Fegyverneki mellett. Óriási dolog, hogy sikerült megszereznünk, hiszen nagyon sok csapat jelentkezett érte, többek között a Győr és a Miskolc, és pesti klubok is.
– Mi a titka a klasszis játékosok megszerzésének? A pénz, vagy valami más?
– Egyértelműen, nem a pénz játszik döntő szerepet abban, hogy egy játékos a CEKK-et választja, hiszen Nóri és az amerikai center játékosunk esetében csak a töredékét tudtuk felkínálni annak az összegnek, mint amit ezelőtt kerestek. A legfontosabb tényező, amit mi produkálunk, az évről évre javuló jobb teljesítmény, a csapaton belüli jó hangulat és igyekszünk kiküszöbölni a gyengítő, visszahúzó tényezőket, a konfliktusokat. A játékosok között elhangzott, hogy a CEKK a Szeretet Csapata, a kosarasok között nincs rivalizáció, még akkor sem, ha egy poszton többen is játszanak. Nyilván a költségek az eredményekkel együtt folyamatosan emelkednek, mégis az eredményeket sokkal kisebb költségvetéssel tudjuk elérni, mint akár Sopron,
Miskolc, vagy Győr. Örömmel tapasztaljuk, hogy az önkormányzat is egyre inkább törődik a csapatunkkal, de a növekvő költségvetés anyagi hátterét személy szerint én és a VBW Engineering biztosítjuk.
– Ezévi célok?
– Két éve hetedikek, tavaly hatodikak lettünk. Tavaly sok szerencsétlenséggel küszködtünk, voltak sérülések, és egymás után három meccset is elveszítettünk, ami megtörte a csapat lendületét. Bízom benne, hogy ez a szezon jobb lesz. Nem akarom elkiabálni, de az első háromban kellene lennünk, mert a csapatunk rutinos játékosokból áll, de bízom benne, hogy a hatodiknál jobb helyet fogunk produkálni.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...