7.3 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Duális diákok az Infineonnál

Két duális képzésben résztvevő diák kezdi meg gyakorlati képzését az idei tanévben az Infineon Technologies Cegléd Kft-nél.

Duális diákok az Infineonnál A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara már a második tanévben hirdette meg duális képzését, amely iránt egyre nagyobb az érdeklődés mind a hallgatók, mind a gazdasági élet szereplői részéről. A hallgatók az új képzési formában tanidejük felét az egyetemen töltik, ahol az elméleti tudásukat alapozhatják meg, a képzés másik felében pedig valós munkakörnyezetben szerezhetnek szakmai tapasztalatot.

A 2016/17-es tanévben az Infineon Technologies Cegléd Kft. is csatlakozott a partnervállalatok köréhez. Az összesen 17 vállalat képviselői és a 25 elsőéves diák szeptember 7-én ünnepélyes keretek között írta alá a képzésről szóló szerződést. Az Infineon Technologies Kft. 2 hallgatót vár munkatársai körébe.

dualis_diakok2

A duális képzésben résztvevők valamennyien profitálnak ebből a képzési formából. Az oktatási intézmények korszerűbb, gyakorlatorientáltabb szakembereket tudnak képezni, a vállalatok saját munkaerő utánpótlásukat nevelik ki, míg a hallgatók tanulmányi idejük alatt is fizetést kapnak, amelyet akár tandíjra vagy megélhetésükre fordíthatnak. A duális képzés végén friss diplomával, mégis több éves gyakorlattal kezdik meg pályafutásukat.

Fotók: Rajhárd Bettina és Kiss Viktor

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...