20.9 C
Cegléd
2024. április 15. hétfő
spot_img

Valótlan állítás volt a benzinkutas átverés

A közösségi médiában nagy port vert fel az a szeptember 7-én, egy budapesti lakos által írt bejegyzés, melyben a ceglédi OMV benzinkutat azzal vádolja, hogy több benzint számoltak el, mint amennyi új autója tankjának befogadóképessége.
„Ma délután egy vadonatúj (tehát majdnem üres tankkal lévő) Dacia Sandero gk.-val a ceglédi szalonból az 1 km-re lévő benzinkútnál sikerült abszolút csordultig tankolnom. Kicsit soknak tűnt a 65,39 liter, rá is kérdeztem a kutasnál, hogy ez lehetséges-e, de szerinte manapság nagy az új típusok tankja, de legalább nem kell majd sokáig újra tankolnom. Időzavarban voltam, rohannom kellett vissza Budapestre, csak itthon, este néztem meg, a tank 50 literes! Ez esetben tehát legalább 16-16,5 literrel vert át a kutas, ami kicsit (úgy 5300 Ft-tal) több a pofátlanságnál. Most már tudom, hogy ott, helyben kellett volna balhéznom, de nem volt sajnos időm erre, most meg már akár azt is mondhatja, hogy egy teherautóba tankoltam.” – írta Sárközy András budapesti lakos.

[put_wpgm id=3]

Lapunk megkereste az OMV Hungária Kft. illetékeseit,  akik – mint levelükben írták – az állítások valótlanságát alátámasztó tankolási teszttel és videoanyaggal is rendelkeznek. „Megkeresésére válaszul az alábbiakról tájékoztatjuk a közösségi médiában az OMV ceglédi töltőállomásáról megjelent – és azóta törölt – valótlan állítások kapcsán: Az OMV Magyarország számára kiemelten fontos a vásárlók elégedettsége, a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása, amelynek természetes része a töltőoszlopok, a mérőeszközök jogszabályban is előírt rendszeres hitelesítése. Az OMV, ceglédi töltőállomást üzemeltető partnere augusztus 16-án végeztette el a töltőoszlopok mérésügyi hitelesítését – a Hajdú-Bihar Megyei kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya Mérésügyi és Műszaki Biztonsági osztálya erről Hitelesítési Bizonyítványt állított ki. A hivatalos jegyzőkönyv, mérésügyi hitelességi bizonylat szerint a berendezések minden előírásnak megfelelnek.
Az üzemeltető a jelzett panasz kivizsgálása során szeptember 12-én soron kívül ellenőriztette az említett töltőoszlopot. A hivatalos jegyzőkönyvek tanusága szerint a berendezés működése a gyári előírásoknak megfelelő, minden fődarab gyári, a gyári működéstől eltérés nem tapasztalható. A jegyzőkönyvek ezen túl ismét megerősítették a mérőeszköz hitelességét. Az állítások valótlanságát a fenti tények mellett az is jelzi, hogy az említett közösségimédia-bejegyzést az azt megjelentető ügyfél is törölte.”

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...