7.3 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Iszonyatosan sok az öngyilkosság Magyarországon

Surányi DezsőMegdöbbentően sok magyar követ el öngyilkosságot hazánkban, csak két európai államban rosszabb a helyzet (Litvánia és Oroszország). Dél-Európa népei a legkevésbé hajlamosak e szörnyű tettre.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint évente 800 ezer ember hal meg öngyilkosság miatt, ijesztően magas az arány a 15-29 éves fiatalok körében (2012) – írja az Independent. Világviszonylatban a dél-amerikai Guyanában a legrosszabb a helyzet az európainál. Jakub Marian térképen illusztrálta az európai adatokat.

De sokan vetnek önkezűleg véget életüknek Lengyelországban, Ukrajnában, Belaruszban is. Meglepő, de a fejlett és jóléti Izlandon és Finnországban is jóval 10 felett van a ráta. A dél-európaiak messze nem ennyire borúlátók (és kétségbeesők), így a spanyolok, olaszok és portugálok sem, de a válságban vergődő görögöknél a 4 körüli érték a jellemző!

Valamikor Európában a Monarchia tagországai vezették a fekete statisztikát, sajnos, mi az élen maradtunk azóta is. Jó lenne, ha a politikusaink többet foglalkoznának a megoldással és nem PR-szólamokat puffogtatnák és lengetnék a kendőjüket…

Internetes forrás alapján: ESDÉ

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...