18.8 C
Cegléd
2024. április 12. péntek
spot_img

Toborzó sajtótájékoztató

Szeptember 20-án sajtótájékoztatót tartottak a XXI. Kossuth Toborzó Ünnepély és Huszár Fesztiválról a Városházán. Détári-Lukács Ágnes, a város rendezvényszervezője arról tájékoztatott, hogy milyen programokkal bővült a fesztivál programja.
Toborzó sajtótájékoztató– A hagyományőrző felvonuláshoz csatlakozik a Magyar Honvédség Központi Zenekara és a Honvéd Díszzászlóalj Különleges Díszelgő Csoportja is. Így a Ceglédi Fúvózenekar a felvonulás idején a nagyszínpadon térzenét szolgáltat a kilátogatóknak. – mondta el a rendezvényszervező. – A 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlóalj különleges fegyveres bemutatóját is megtekinthetik a kilátogatók a Kossuth szobor előtt a Szabadság téren. A vasárnapi fúvószenekari találkozóra pedig elfogadta meghívásunkat a Szolnoki Légierő Zenekara 15 órától és a Pénzügyőrség Központi Zenekara 16 órától. Különlegesség, hogy szombaton a Nemzeti Érték Vándortérkép megérkezik Ceglédre, melyre ünnepélyes ceremónia keretében az ujjlenyomatát helyezi el a városvezetés. Természetesen a nap folyamán minden rendezvényre kilátogatót invitálunk, hogy helyezze el  ujjlenyomatát, aki a hungarikum törvényben meghatározott értékgyűjtő mozgalommal egyetért. Az ünnepi pillanatról minden résztvevő sorszámozott emlékkártyát kap, melyre ugyancsak elhelyezi ujjlenyomatát. – tette hozzá Détári- Lukács Ágnes, aki arról is beszélt, hogy milyen civil szervezetek mutatkoznak be a Civil szigeten és, hogy testvérvárosi delegációk is ellátogatnak hozzánk a három nap alatt.
(Fotó: Kisfaludi István)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...