7.3 C
Cegléd
2024. április 18. csütörtök
spot_img

Fejlesztések Albertirsán

fazekaslaszloZajlanak a településrendezési tervcsomag módosításának tervezési munkái, megújul a volt zsinagóga és kosárlabda csarnok is épül a szomszédos Albertirsán. A fejlesztésekről, tervekről Fazekas László polgármester nyilatkozott lapunknak:
– Önkormányzatunk megbízott egy céget, amely a településrendezési terv módosításának  minden fázisában egyeztet a lakossággal. – tájékoztatott a város első embere. – Ennek a folyamatnak az első állomása a két héttel ezelőtt megtartott Városnapon volt, ahol sokan elmondták véleményüket, hogyan képzelik el a települést a jövőben. Ezzel párhuzamosan készül a város új közlekedési koncepciója is. Konkrét beruházások megkezdéséről is beszámolhatok: heteken belül megkezdődik öt belterületi út építése 37 milliós költségvetéssel, ebből három eddigi földút kap aszfaltborítást. A kiviteli tervek engedélyezése zajlik a másik nagy beruházásunknál a zsinagóga rekonstrukciónál, amely a Norvég Alap támogatásából valósul meg. Ennek az elkészülési határideje igen közeli, április 30., de mivel nagyrészt belső munkálatokról van szó, így tartható. A felújítást követően, az épület kulturális célokat szolgál majd. Konkrétan kiállító- és hangversenyterem lesz a fő funkciója. Utóbbit kiváló akusztikai jellemzői teszik lehetővé. A kiviteli tervek készülnek a TAO támogatásból megépülő új kosárlabda csarnokról is, amely három kosár- és egy kézilabdapályát foglal majd magában. A mintegy 2300 négyzetméteres sportcsarnok 2017-18-ra készül majd el.

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...