10.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

Nemcsak a jövőnk, a múltunk, a kultúránk a tét

A kvótareferendum nemcsak “a mi életünket, hanem a gyermekeinkét, unokáinkét” is meghatározhatja, sőt ennél is nagyobb a tétje: az elmúlt ezer év kulturális, hitbeli alapjait tehetjük kockára, ha nem vigyázunk – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere péntek este a Pest megyei Törtelen, lakossági fórumon.

Balog Zoltán hangsúlyozta: október 2-án nem a kormánynak, nem a Fidesznek, nem Orbán Viktornak, hanem Magyarországnak, sőt, Európának kell segíteni. Fontos, hogy határozott és minél egyértelműbb üzenetet küldjünk: “nincs kőből a szívünk, keresztények és befogadóak vagyunk, de nem ostobák”.
Azt mondta: a Brüsszel által erőltetett kényszerbetelepítés törvénytelen, és ha egyszer elkezdődik, nem lesz vége. Éppen ezért idegen kultúrájú, vallású, a befogadó ország jogait és szokásait nem tisztelő gazdasági bevándorlók betelepítése helyett Magyarországnak “fontosabb a cigányság integrációjába pénzt és energiát fektetnie” – tette hozzá a miniszter.
Nemcsak a jövőnk, a múltunk, a kultúránk a tétEmlékeztetett: egy illegális bevándorló havi ellátása 130 ezer forintba kerül, miközben Magyarországon számos roma közösség rosszabbul él a migránsok többségénél. Először az ő integrációjukra, megélhetésükre kell megoldást találnunk – jelentette ki.
A miniszter felhívta a figyelmet, hogy a bevándorlás utánpótlásai szinte korlátlanok.
Szerinte a népszavazás lényege egyszerű és világos: “ne brüsszeli bürokraták, hanem mi magunk dönthessünk arról, hogy kivel éljünk egy hazában”.
Balog Zoltán arról is beszélt: ez az álláspont egyre több európai politikus és polgár véleményével találkozik. Példaként említette a visegrádi országok összefogását, amelynek hátterében szerinte érzékelhető, hogy azok, akik “megszenvedték a kommunizmust”, jobban értik egymást, mert tudják, hogy a kultúrájuk és hitük megőrzésének ára van, “ezért érzékenyebbek vagyunk a biztonságra, nagyobb a veszélyérzetünk”.
A népszavazást bíráló baloldali pártokról azt mondta: vezetőik “össze-vissza beszélnek, mert tudják, hogy szavazóik egy része a kormány álláspontját támogatja, miközben ők a Brüsszel által előírt kottából játszanak”.
Nemcsak a jövőnk, a múltunk, a kultúránk a tétA fórum végén kérdésre válaszolva a miniszter kitért arra, hogy a kormány egyértelműen állást foglalt az unió mellett. Egy jól működő EU-ra szükségünk van, és azzal, hogy Magyarország javítani próbál az unión, a legkevésbé sem a közösség ellensége – hangsúlyozta.
Földi László (KDNP), a térség országgyűlési képviselője a rendezvényen arra figyelmeztetett: számos európai példa igazolja, hogy a betelepítettek nem tisztelik befogadóikat. Október 2-án éppen ezért arra kell választ adni: akarunk-e együtt élni olyan emberekkel, akik nem az ajtón kopognak, hanem az ablakon jönnek be.

(MTI)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...