6.2 C
Cegléd
2024. április 16. kedd
spot_img

Régi atléták figyelmébe

Nyolcadik éve, minden október első hétvégéjén találkoznak az egykori ceglédi atléták, hogy felidézzék korabeli emlékeiket. Október 1-jén (szombaton),  ezúttal is a Sportmúzeum lesz a helye a szeniorok hagyományos baráti összejövetelének, melyre a szervezők várják a ceglédi, a környező és távoli települések  sportágukhoz hű képviselőit.

A résztvevők minden alkalommal felemelik szavukat a sportok királynőjének védelmében. Sajnos, Cegléden az elmúlt évek „döcögős” próbálkozásai hiábavalónak látszanak. Alábbhagyott az utánpótlás nevelés, a tehetségek szakszerű kiválasztása. A személyi és tárgyi feltételek is kedvezőtlenül alakultak. A sport infrastruktúrájának most tartó, széleskörű kedvező változásai talán tartalmazzák a „minden sportág alapja az atlétika” jelmondat igaz voltát, futó- és ügyességi pályák megépítését a  Malomtó-széli sportcentrumban.

A régmúltban rendre nőttek ki sikeres atléták Cegléden, egészen a nemzeti színek képviseletét is átélve. Generációk, hullámzó teljesítményekkel váltogatták egymást. Az utolsó „mohikán” Ács Tibor tanár úr, a CVSE edzőjének „aranykora” volt, amikor 1997–2003. között hat ifjúsági- és utánpótlás válogatottja volt a városnak (Drobny Dóra, Turjányi Tamás, Ferbert Gábor, Tóth Róbert, Bata Beáta és Nagy Róbert). Mellettük Zsigmond Nikoletta, Mezei Viktor, Ócsai Csilla, Halasi Diána és mások is korosztályuk élvonalába tartoztak.

Kedvező, hogy új erőre kapott CVSE atlétikai szakosztálya. Hírvivője Keszthelyi Luca, aki korosztálya országos csúcstartója és bajnoka a magasugrásban.

A VIII. Ceglédi Atlétikai Találkozó nagy „öregjeinek” sikereit nemcsak a sokszor elhangzó emlékező szavak idézik, hanem a Sportmúzeum gazdag eszköztára, ahol a hajdanán elért sikerek díjai is megtekinthetők.

A törzsgárda tagjai részére a szervezők meghívókat küldtek, de szeptember 29-ig még lehet jelentkezni a Gubody u 9. szám alatt, vagy a 06/30/214-0883-as telefonon.

Magyar László

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...