6.1 C
Cegléd
2024. április 22. hétfő
spot_img

A kosárpálya fele már megérkezett

Megérkezett a gumiborítású kosárpálya fele a Várkonyi iskola Rákóczi úti épületének udvarára. Jelenleg egy darab versenypalánk és fél pálya lett elkészítve, de a jövőben akár egész pályára bővülhet.

A mobil gumiborítású felület akár nemzetközi mérkőzések rendezésére is alkalmas, a Magyar Kosárlabda Szövetség adta az NB 1-ben szereplő csapatoknak. – erről korábban tájékoztatta lapunkat Filipowicz Krysztof, a Ceglédi Elefántkölykök Kosárlabda Klub vezetője, aki azt is elmondta, mivel ők nem tudják hol elhelyezni a szövetség ajándékát, a Várkonyi iskolában fogják felépíteni. A helyszín a város fiataljainak kedvelt szabadidősport találkozóhelye. – A teljes pálya öt millió forint értékű lesz, és telepítéséhez csak azt kértük az iskolától és a fenntartó önkormányzattól, hogy a terepet készítsék elő, szintezést, vízelvezetést oldják meg. A tervek szerint a pályát bekamerázzák és világítását is megoldják majd.

Az új pályát az iskolások és – ésszerű szabályok között – a lakosság is használhatja majd. A ceglédi kosarasok utánpótláskorú játékosai pedig nemcsak a Várkonyi iskolánál lévő pályán, de a tervek szerint jövő év június 30-ig ugyanott átadásra kerülő új kosárlabda sportcsarnokban is otthonra találhatnak majd.

(Fotó: Szűcs József)

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Ápolókat díjaztak

A Magyar Ápolók Napja kapcsán február 17-én Budapesten a...

Autót rongált és rabolt

A Nagykőrösi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen,...

Nemzetiségi választási konferencia

Sztojka Attila, roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos volt a vendége...

“Ceglédé a legbizarrabb EU-pénzes sztori”

Az országos sajtó is felkapta a hírt, miszerint Ceglédé...

Lámpákat lopnak

Márciusban még örömmel jelentette be Klément György önkormányzati képviselő,...