18.8 C
Cegléd
2024. április 12. péntek
spot_img

Egyszerű – Nagyszerű

images_2016_kocsisistvanÜgyes bajos dolgokat intéztem a városban, és elvetődtem a városi könyvtárhoz is. A bejáratnál meglepődve láttam két ötletes figurát, mintegy díszőrként állva az ajtó két oldalán. Megtudtam, az alkotójuk, Dúzs Brigitta.

– Honnan jött az ötlet?

– A kolléganőim említették, hogy más településen láttak, házilag készített kültéri díszeket. Elgondolkoztam az ötleten. Egyre inkább erősödött bennem a meggyőződés, én is képes vagyok hasonló dolgokat megvalósítani.

– Korábban kísérletezett már ilyenekkel?

– Soha! Sőt! Bevallom a rajzkészségem sem a legjobb. Ennek ellenére ráéreztem, és megfestettem az arcokat. A figurák elkészítése egy sajátos, – mondhatnám – alkotói folyamat eredményei lettek. Állandóan a fejemben motoszkált az ötlet, és különböző anyagokkal kísérleteztem, amíg rá nem találtam a megoldásra.

– Milyen lett a fogadtatás?

– Reményemen felüli! Még nem volt olyan járókelő, könyvtárba látogató, aki ne dicsérte volna. Érdekességként megemlítem, sokan készítenek fényképeket a bejáratnál, különösen a gyerekek. Igaz, szóvá tették, hogy a fiú „ahoj” névre hallgat, de a lány egyelőre anonim. Szívesen vennék névadói javaslatokat!

– Másoknak is ajándékozott már ilyen figurákat?

– Többen jelezték, szívesen elfogadnának, vagy készítenének hasonlókat. Eddig csak családtagoknak ajándékoztam néhány darabot, ill. a kertünkben látható néhány példány.

– A jövőben tervez-e még hasonlókat készíteni?

– Nekem ezek az elsők, ha úgy tetszik prototípusok. Örülök annak, hogy egyből elnyerték az emberek tetszését. Cegléd híres a kannáról, amely viszi a város jó hírnevét. Lehet, merésznek tűnik az ötlet. Szívesen venném, ha támogatással, ilyen és hasonló figurákat ki lehetne helyezni a város különböző pontjain, az emberek örömére, városunk díszítésére!

Kocsis István

Hasonló hírek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!                                 Az alábbiakban tájékoztatjuk a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételéről: A...

Cegléd pártján – A Ceglédért Független Egyesület jelöltjei

A június 9-ei önkormányzati választáshoz közeledve a Ceglédért Független...

A Fidesz-KDNP bemutatta a képviselőjelöltjeit

A FIDESZ ceglédi szervezete is bejelentette a június 9-ei...

15 éves a Nia játékbolt

Idén 15 éves a Nia játékbolt Cegléden, ahol csaknem...

Válogatottságért küzdöttek

Hétvégén rendezték az U17-es korosztály második válogató versenyét. Szombaton...