9 C
Cegléd
2024. április 24. szerda
spot_img

A Jobbik véleménye a városrendezésről

A Jobbik Ceglédi Alapszervezete nevében október 10-én  sajtótájékoztatót tartott Terecskei Ágnes alapszervezeti elnök, és Csuri Károly önkormányzati képviselő. A tájékoztató egyik témája a Kossuth tér átalakítása volt, miszerint: a tér éttermek felőli oldalát idővel kivonnák a közlekedési forgalomból. 
– A sajtótájékoztató előtt, körülbelül 2 héttel tartott lakossági fórumon az érintettek felvetettek egy olyan ötletet, miszerint az említett útszakaszt forgalomcsillapító buckákkal látnák el, majd a Kazinczy utca és a Városháza felé eső sarok közti szakaszt ki is vonnák a forgalom alól, azt csak az áruszállító járművek használhatnák. Szervezetünk ezt a felvetést nem tudja támogatni, ugyanis meglátásunk szerint a városnak – sajnos – nincs olyan turisztikai kereslete jelenleg, ami ezt igényelné. Másodsorban elmondható, hogy a városban célforgalom mozog, azaz nem andalogni jár a lakosság a városba, hanem ügyeit, bevásárlását intézni. Láthatjuk, hogy a város szerkezetileg oly módon épült fel, hogy minden lényeges elem (önkormányzat, iskolák, piac, stb) az említett tér köré csoportosul, így ha az útszakaszt kivonnák a forgalom alól, jelentősen megnehezítenék a közlekedők életét. –  fejtette ki Terecskei Ágnes, aki mondandója végén kérte a döntéshozókat, gondolják át a terveket.
Ezt követően Csuri Károly önkormányzati képviselő vette át a szót, és mondta el a Jobbik álláspontját a zöldterület csökkentéséről, a fakivágásokról. – Szervezetünk sem a vázolt A, sem a B tervet nem tudja támogatni, ugyanis minden eddig elmondott terv csökkentené a zöldterületek mennyiségét. Jelen esetben lehet, hogy darabszámra több facsemete kerül elültetésre, mint ahány fát terveznek kivágni, mégsem mondható azonosnak egy csemete és egy 40 éves fa környezetre gyakorolt hatása. Ezt sajnos kihagyták a számításból, így kérjük, hogy tervezzék újra a tér jövőbeni kinézetét, beültetettségét. – mondta el a képviselő, majd az évek óta problémaként jelentkező, az egész várost elárasztó sertéstrágya szagról, és az ehhez kapcsolódó lépéseiről beszélt. Elmondta, hogy a sajtótájékoztatót követően birtokvédelmi eljárást indítványoz a jegyzőnél, ugyanis a saját házában, saját udvarában mindenkinek joga van a tiszta levegőhöz. A beadványt 17 fő írta alá.

Hasonló hírek

1 hozzászólás

  1. Az egyik utolsó napsütéses őszi délutánon megmagyarázhatatlan indíttatásból, besétáltunk városunk központjába, hogy elfogyasszunk egy pizzát, és megigyunk egy haboskávét valamelyik “kiülős” vendéglátóhely teraszán. Az idő gyönyörű, sétáló és hely is akadt bőven. Felfigyeltem egy babakocsis nagymamára, aki gyors léptekkel szitkozódva jött szembe. Pár pillanat múlva mi is belefutottunk a “nem mérhető!” igazság orrfacsaró “illatába”. A trágyaszag felülírta terveinket. Na húzzunk haza gyorsan, mert a ruhák ki vannak terigetve!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

spot_img

Friss híreink

Sokrétű álláslehetőségek kereskedelmi és értékesítési irányon

    Kereskedelmi és értékesítési területen mindig akad olyan álláslehetőség, amely...

Tedd meghitté a kertet, építs zárt kerítést!

    Nyugalmas környéken, jó szomszédokkal körülvéve talán meg sem fordul...

Az anyák napja mindenki számára különleges

    Az édesanyáknak kitüntetett helye van a szívekben, szeretetük és...

FitKid sikerek

A Ceglédi Vasutas Sportegyesület FitKid szakosztályának tavaszi versenyszezonja Tiszakécskén...

Két Ungvári az olimpián

Családi olimpiára készül Ungvári Miklós ceglédi olimpikon. A olimpiai...